Hver anden konkurs i byggeriet fandt sted i Hovedstaden
Hjem FINANSIEL Hver anden konkurs i byggeriet fandt sted i Hovedstaden

Hver anden konkurs i byggeriet fandt sted i Hovedstaden

Af Redaktionen

For fjerde måned i træk gik det i marts den forkerte vej i landets bygge- og anlægsvirksomheder.

Det viser nye konkurstal fra analysevirksomheden Creditsafe.

92 ud af månedens 455 konkursramte selskaber omhandlede den hårdt prøvede branche. Hver anden af disse fandt sted i Hovedstaden, der dog ledighedsmæssigt slap billigt med “kun” 149 mistede arbejdspladser.

På landsplan måtte branchen vinke farvel til 583 job. Den største konkurs fandt sted i Esbjerg, hvor 134 ansatte mistede deres job i én og samme bygge- og anlægsvirksomhed.

I alt kostede konkurser i samtlige brancher i alle landsdele 2.286 arbejdspladser i den forløbne måned.

Venter flere konkurser i byggeriet

“Generelt ser vi større enheder dreje nøglen om end i efteråret”, siger Country Manager i Creditsafe, Morten Kofoed-Larsen. Han forventer, at det er en udvikling, der vil fortsætte de næste måneder.

Hver anden konkurs i byggeriet fandt sted i Hovedstaden“Det går ikke decideret dårligt, og tabene er fortsat begrænsede. Men når vi holder særligt øje med bygge- og anlægsvirksomhederne, er det fordi branchen ofte varsler en generel udvikling. Lige nu ser vi spændende regionale forskelle. Midt- og Nordjylland kommer ud med hver deres lille fald i antal konkurser i branchen, mens Hovedstaden tæt på fordobler antallet siden december.”

35 restauranter konkurs i Hovedstaden

Også en anden tendens udmærker sig i Hovedstaden. Ud af i alt 46 konkurser på landsplan i branchen Overnatning og restauration fandt de 35 sted i Hovedstaden.

“Hovedsageligt er der tale om mindre enheder, hvor cashflowet sandsynligvis ikke har kunnet matche de stigende omkostninger og den seneste tilbagebetaling af Corona-lån,” mener Morten Kofoed-Larsen. Blandt de konkursramte er mange pizzarier.

I alt mistede 367 job i branchen i den forløbne måned. For et år siden gik 27 restauranter og overnatningsfaciliteter konkurs i marts.

38 % færre konkurser i Nordjylland

På regionsplan havde Nordjylland den tungeste fod på konkurs-bremsen i marts. Hele 38 % færre konkurser fandt sted sammenlignet med marts 2022.

Omvendt blev Syddanmark den region, hvor konkurser kostede flest arbejdspladser, ligesom regionen tegner sig for den største stigning i forhold til samme måned sidste år, nemlig 32%.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>