Danmarks datacenter revolution: Kritisk indsigt og innovationer på Datacenter Forum Copenhagen 2023
Hjem NYHEDER Kritisk indsigt og innovationer på Datacenter Forum Copenhagen 2023

Kritisk indsigt og innovationer på Datacenter Forum Copenhagen 2023

Af Redaktionen

–Datacenter Forum løfter i samarbejde med analyseplatformen DC Byte sløret for kritisk indsigt i Danmarks spirende marked for datacentre.

Denne indsigt sætter scenen for det længe ventede Datacenter Forum Copenhagen 2023, der finder sted torsdag den 21. september 2023 på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Det bliver en dag med innovation, samarbejde og et indblik i fremtiden for bæredygtig digital infrastruktur i Danmark og Norden.

Danmark er godt i gang med at skabe sig en betydelig markedsposition i datacenterbranchen og skiller sig ud fra de traditionelle “hyperscale”-tendenser, der ses i andre europæiske markeder, såsom Amsterdam, Frankfurt og London. Danmark kan nu prale af en markedsandel på hele 66 % i egenopførte “hyperscale”-datacentre, et landskab, der ligner Dublin, men med betydelig vækst forude.

– Danmark er ved at udstikke en unik vej i datacentersektoren med en landsdækkende udvikling, der rækker ud over hovedstadsområdet København. Den seneste stigning i “hyperskala”-initiativer, med industrigiganter som Apple, Meta, Google og Microsoft i spidsen, understreger Danmarks eskalerende fremtrædende plads inden for europæiske datacentre, siger Jovita Januskeviciute, EMEA Research Manager hos DC Byte.

Nøgleindsigter fra DC Byte-rapporten:

  •  Amerikanske “hyperscalers” forventes at udvide eksisterende faciliteter i Danmark, inden de offentliggør nye projekter.
  • Danmarks marked for egenopførte datacentre er klar til betydelig vækst i modsætning til Dublin, hvor man forventer et skift mod mere engrosudvikling.
  • Den danske regering ønsker at firdoble sol- og vindenergiproduktionen og femdoble offshore-vindkraftproduktion inden 2030. Det giver både muligheder og udfordringer for den spirende datacentersektor.

Udviklingen understreger Danmarks ønske om at fremme et bæredygtigt datacenterøkosystem, som dog møder udfordringer i forhold til energiforsyning og overholdelse af nye EU-direktiver om energieffektivitet.

Datacenter Forum Copenhagen 2023: Et mødested for innovation og samarbejde

Datacenter Forum Copenhagen 2023 samler brancheledere, eksperter og fagfolk til at se nærmere på fremtiden for Danmarks datacenterbranche. På programmet er pionerer inden for den globale digitale transformation.

Deltagerne kan se frem til sessioner, der dækker:

  • Danmarks datacenter revolution: Kritisk indsigt og innovationer på Datacenter Forum Copenhagen 2023Hvilken påvirkning kunstig intelligens, maskinlæring og kvanteberegning har på Danmarks datacenterdrift og it-ledelse.
  • Aktuelle udfordringer, som CIO’er og CTO’er står over for, herunder geopolitiske skift, afbrydelser i forsyningskæden, høje omkostninger og klimaændringer.
  • Strategier for at opnå bæredygtig digital infrastruktur.

 Klik her for at få mere at vide og for at tilmelde dig gratis.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>