Microdata køber 1stLevel og har store ambitioner
Hjem NYHEDER Microdata køber 1stLevel og har nu store ambitioner

Microdata køber 1stLevel og har nu store ambitioner

Af Redaktionen

Microdata køber 1stlevel, som både kommer med omsætning på eksisterende services og markedsledende specialistkompetencer på AV.

Det er første opkøb af en række med fokus på mindre og mellemstore  IT-outsourcing virksomheder.

Opkøbsstrategien, som finansieres af kapitalfonden Vækstpartner Kapital, er ikke set før blandt mindre IT-outsourcing virksomheder i Danmark.

Første mål: 100 millioner

“Vi skal runde de 100 millioner i omsætning i løbet af 3 til 5 år,” siger CEO i Microdata, André Dommer. I grove træk er planen at opkøbe mindst 50 millioner mere i omsætning, og resten er organisk vækst. Opkøbene skal give Microdata en bred base af kompetencer, og den organiske vækst skal have mindst samme takt som markedet.

Microdata køber 1stLevel og har store ambitioner
Usædvanlig opkøbsstrategi

“Det er nyt at konsolidere hosting- og IT-Outsourcing-markedet blandt mindre selskaber med 10 til 20 medarbejdere. Som vi netop har læst om i medierne, ser vi typisk opkøb af væsentligt større enheder, der fusioneres og effektiviseres, ofte med fokus på omkostningssynergier. Størrelsen på de nye store selskaber, medfører en risiko for at de mindste kunder falder fra og bliver samlet op af mindre, ofte billigere og mere lokale udbydere,” siger André Dommer. Netop det vil han undgå ved at lade de opkøbte virksomheder fortsætte med deres lokale tilstedeværelse:

“Jeg tror én af årsagerne til, at det endnu ikke er lykkedes at opkøbe og fusionere de mindre IT-outsourcing-virksomheder, er, at ejerlederne har svært ved at slippe ejerskabet. Derfor er en central del af vores setup, at ejerlederne, på samme måde som når de større virksomheder bliver opkøbt, får mulighed for at investere ind i Microdata Holding og fortsætte som medejere. Så har de stadig deres ejerskab og dermed en økonomisk upside at kæmpe for, hvilket giver dem en årsag til at fortsætte i samme høje gear som hidtil, og nok så vigtigt: Kunderne oplever ingen ændring i det team, som de har betroet deres IT, der er en livsnerve i stort set enhver virksomhed.”

“Derudover tror vi på den lokale tilstedeværelse, så vi har ikke planer om at lukke kontorer ned for at spare penge, med mindre kontorerne ligger ved siden af hinanden.”

“Vi vil analysere os frem til de services, arbejdsgange og teknologier, hvor de forskellige virksomheder er skarpest, og så udbrede dem i det samlede Microdata, til gavn for både kunder og medarbejdere.”

“Netop glade medarbejdere er forudsætningen for vores vækst. Vi har brug for hver eneste af vores dygtige medarbejdere til vækstrejsen, og det er én af mine vigtigste opgaver at sikre, at teamet forbliver glade for deres arbejde, udvikler sig, og at vi alle løber mod det samme mål.”

Kapitalfond bakker op

Kapitalfonden Vækstpartner Kapital købte sig ind i Microdata i februar for at realisere opkøbsstrategien, hvor fokus er på at købe kompetencer og lokale kunder frem for at reducere omkostninger.

Målet er at bygge en IT-outsourcing virksomhed, som bevarer den lokale forankring, og som fortsat kan levere de IT services, der er vigtigst for de små og mellemstore kunder.

Brian Jørgensen, partner i Vækstpartner Kapital og bestyrelsesmedlem i Microdata, siger:

“VækstPartner Kapital bakker op med finansiering ved opkøb samt strategisk sparring, men ellers er driften overladt til André Dommer og den øvrige ledelse.”

“Vi ser en mulighed for at skalere de små, dygtige IT-outsourcing virksomheder, og skabe en ny stor spiller, som er kendetegnet ved en helt anden nærhed til kunderne, end man kender fra de eksisterende, dominerende leverandører på det danske marked”.

1stLevel glæder sig til bedre vækstmuligheder

Ejerlederne i 1stLevel, Brian Møller og Allan Munkholm Ellegaard, glæder sig til at slå sig sammen med Microdata:

“Vi har en masse glade kunder og leverer rigtig god service, og nu ser vi frem til at kunne koncentrere os om at udvikle forretningen og gøre det endnu bedre. Vores kunder kommer til at opleve at vi kan endnu mere, og så ser vi frem til at levere vores AV-løsninger til endnu flere kunder hos Microdata,” siger Brian Møller, direktør i 1stLevel og nu aktionær i Microdata.

Synergier til vækst

IT-service dækker typisk over daglig support og håndtering af IT-drift, dvs. outsourcing af IT-funktionen, samt hosting af kundernes løsninger.

Hvor typiske opkøbsstrategier fokuserer på skala og besparelser (omtales typisk som “omkostningssynergier”) vil Microdata fokusere på at løfte det, de opkøbte virksomheder gør, overfor de kunder de allerede har, og med de eksisterende medarbejdere.

Her er synergierne, at den mindre IT-outsourcing virksomhed kommer ind i et andet setup, hvor der er mange flere forskellige specialister, og derfor kan de levere opgaver og nye services til deres kunder, som de tidligere har måttet sige nej til.

Indenfor hosting er der stordriftsfordele, hvor man kan styrke setup’et for de mindre. Alt hosting er i dag cloud, som kan være teknisk opsat på mange måder, men stor skala er næsten ubetinget en fordel for både slutkunder og driften. Som udgangspunkt skal opkøbte virksomheder migreres over på Microdatas setup, så virksomheden kun får ét teknisk setup at administrere og supportere.

Derudover løftes administrative byrder fra ejerne af de opkøbte virksomheder, som typisk er ejerledere med fingrene nede i alt.

Ny CEO i Microdata: André Dommer

André Dommer tiltrådte i Microdata 1. maj og afløste ejerlederen Jan Helm Hansen, som fortsætter i bestyrelsen og som medejer.

André Dommer har lang erfaring fra IT-service-branchen, bl.a. fra Jay.net og senest Solteq.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>