Ny undersøgelse: Et flertal af virksomheder mangler stadig en effektiv måde at styre sikkerheden på medarbejdernes mobiltelefoner på
Hjem LEVERANDØRLENOVO Ny undersøgelse: Et flertal af virksomheder mangler stadig en effektiv måde at styre sikkerheden på medarbejdernes mobiltelefoner på

Ny undersøgelse: Et flertal af virksomheder mangler stadig en effektiv måde at styre sikkerheden på medarbejdernes mobiltelefoner på

Af Redaktionen

Smartphones bliver et stadig vigtigere arbejdsredskab for mange medarbejdere, og i dag er mobiltelefon sågar begyndt at erstatte computere som det vigtigste digitale værktøj.

Det er ikke kun virksomhedens e-mail, der tilgås via telefonen, men ofte også samarbejdsværktøjer, forretningsdata og virksomhedens nøglesystemer.

Til trods for at denne udvikling har stået på længe, har mange virksomheder endnu ikke integreret mobiltelefonen i virksomhedens samlede it-sikkerhed, hvilket risikerer at udsætte den for store sikkerhedsrisici.

I en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Motorola har IT-medarbejdere fra forskellige typer af danske virksomheder skullet svare på spørgsmål om, hvordan mobilsikkerheden ser ud i netop deres virksomhed. Her fremgår det, at et flertal af virksomhederne ikke har en gennemtænkt strategi for cybersikkerhed tilknyttet mobiltelefoner. Kun 26 procent af virksomhederne inddrager alle ansattes mobiltelefoner i virksomhedens sikkerhedsarbejde. 23 procent af virksomhederne varetager kun mobilsikkerheden for de mobiler, som virksomheden selv har købt.

Det er også uklart, hvordan virksomhederne administrerer deres mobilsikkerhed på en effektiv måde. Hele 48 procent angiver, at deres virksomhed mangler dedikerede værktøjer til at håndtere cybersikkerhedstrusler på mobiltelefoner. Kun 10 procent af de adspurgte angiver, at de er fuldt dækket ind i forhold til cybersikkerhed på mobiltelefonen og derfor ikke vil foretage sig yderligere. Kun 24 procent mener, at virksomheden har de værktøjer (hardware og software), der skal til for at vurdere og håndtere risici knyttet til mobil sikkerhed, og 22 procent angiver, at de er helt overbeviste om, at virksomheden har ressourcerne i form af personale og tid til at vurdere og håndtere eventuelle trusler.

Mange virksomheder har været udsat for sikkerhedstrusler og forventer også at blive udsat for sikkerhedstrusler i det kommende år. Kun 29 procent angiver, at de slet ikke er enige i udsagnet om, at de har oplevet sikkerhedstrusler inden for de seneste 12 måneder, og kun 12 procent tror slet ikke, at de vil blive berørt af mindst én sikkerhedstrussel i løbet af de næste. 12 måneder.

–  Det er alvorligt, at så mange virksomheder hverken har en klar strategi, effektive værktøjer eller de nødvendige ressourcer til at håndtere mobiltelefonsikkerheden på en god måde, når vi ved, at flere og flere medarbejdere bruger mobiltelefonen som et dagligt arbejdsredskab, siger Steven Antoniou, B2B-salgschef hos Motorola. Cyberkriminelle finder ofte virksomheders svageste led for at få adgang, og det viser en vis grad af naivitet, at flere virksomheder ikke tager skridt til at sikre deres mobile enheder på samme måde, som de håndterer medarbejdernes computere.

Ledelsen prioriterer ikke mobil sikkerhed

På trods af at brugen af mobiltelefoner på arbejdet er steget kraftigt, tillader mange virksomheder stadig medarbejderne at bruge private mobiltelefoner på arbejdet. 34 procent af virksomhederne udleverer mobiltelefoner til alle ansatte. I 20 procent af virksomhederne bruger de ansatte deres private telefoner på arbejdet og 33 procent af virksomhederne har en blanding af firma- og privatmobiltelefoner. Den høje andel af private mobiltelefoner i virksomheder gør det også sværere for virksomhederne at styre enhederne på en god måde.

Ny undersøgelse: Et flertal af virksomheder mangler stadig en effektiv måde at styre sikkerheden på medarbejdernes mobiltelefoner påIT-medarbejderne identificerer samtidig en yderlig række faktorer, der øger sikkerhedsrisiciene forbundet med mobiltelefoner i virksomheden. 15 procent angiver, at slutbrugerne ikke følger de politikker og regler for mobilbrug, som virksomheden har fastsat. 15 procent angiver, at IT-teamet mangler tid og ressourcer til at kunne prioritere cybersikkerhed til mobiltelefoner og 14 procent angiver, at virksomhedens ledelse ikke prioriterer cybersikkerhed til mobiltelefoner, hvilket forhindrer en øget indsats i forhold til sikkerheden på mobiltelefoner.

Mobiltelefoner med indbygget sikkerhed

Blandt resultaterne viser sig også en tendens knyttet til mobiltelefoner med indbyggede sikkerhedsfunktioner, der går ud over, hvad der ellers er standard i en mobiltelefon. 9 procent af virksomhederne angiver, at de har indkøbt telefoner med ekstra sikkerhedsfunktioner inden for de seneste 12 måneder, og 7 procent angiver, at de planlægger at købe telefoner med indbygget sikkerhed i det kommende år.

For at imødekomme behovet for et øget sikkerhedsfokus på erhvervsmobiltelefoner og for at tilbyde mere integreret sikkerhed, har Motorola lanceret ThinkPhone. Telefonen har indbygget hardware med AI-baserede sikkerhedsløsninger, en separat processor, der beskytter følsomme data på mobilen og en app, der gør det nemmere at administrere både sikkerhed og privatliv.

– For at gøre det nemmere for virksomheder at beskytte deres forretning og deres følsomme data, har vi udviklet ThinkPhone, som er en erhvervsmobiltelefon med flere integrerede sikkerhedsfunktioner, siger Steven Antoniou. Telefonen er desuden en del af en samlet pakke til virksomheder, hvor de nemt kan bruge den og sammen med deres ThinkPad-computere.

Lenovo ThinkPhone by Motorola har også Think 2 Think-funktion, som giver brugeren en helt ny produktivitetsoplevelse ved problemfrit at integrere arbejdscomputeren med ThinkPhone.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>