Outsourcing-koncern klar til opkøb
Hjem NYHEDER Outsourcing-koncern klar til nye opkøb

Outsourcing-koncern klar til nye opkøb

Af Redaktionen

På blot fem år i markedet som selvstændig koncern har Azets bidt sig godt fat i markedet for outsourcing- og interim-løsninger inden for inden for økonomi, løn og HR.

Med kapitalfonden HgCapital i ryggen er Azets klar til nye opkøb i Danmark i det kommende år, hvis prisniveauet er rigtigt, lyder det fra koncernen.

Outsourcing-koncern klar til opkøbFor 10 år siden var begreber som outsourcing, digitalisering og interim services strategiske greb, som kun de største virksomheder benyttede i forretningsdriften.

Men globale finanskriser, corona-pandemi og kampen om ressourcerne har fået stadigt flere virksomheder til at gå efter fleksible løsninger inden for produktion, distribution og administration.

Tendensen mærker man også hos Azets, der på fem år har udviklet sig til en af Nordeuropas største koncerner inden for regnskab, løn og HR. Efter opkøb i Norge har især opkøb i England og Baltikum skabt et springbræt for yderligere vækst på det nordeuropæiske marked.

Azets-koncernen er ejet af HgCapital, som er klar til at investere yderligere såvel på de nuværende markeder som i nye lande.

-Siden etableringen for fem år siden har vores organiske vækst været behersket. Her har forretningsudviklingen været koncentreret om udvikling af softwareløsninger og interim-koncepter, der på begge fronter har bidraget med værdi til vores kunder, og hvor vi i et marked med begrænset adgang til kompetencer og ressourcer har været fokuseret på lønsomhed, siger adm. direktør June Mejlgaard Jensen og fortsætter:

-I Norge er der i de seneste år købt 13 selskaber til en samlet værdi af 260 mio. NOK, og koncernen er vokset markant gennem opkøb i England, hvor priserne har været mere gunstige. I Danmark har vi derimod set urealistisk høje priser på opkøbsemner, og derfor har vi koncentreret os om den interne forretningsudvikling, mens vi kun har slået til, når vi har kunne se en oplagt forretningsmulighed.

Ambitiøse vækstplaner

I 2017 købte Azets således Dansk Lønadministration og Blue Nordic samt Visma Labs i 2018. I 2019 fulgte opkøbet af ABT Ejendomsadministration, der gav Azets´ forretningsområde inden for ejendomsadministration et boost. Når markedet har justeret sig, forventer June Mejlgaard Jensen igen opkøb på det danske marked.

-Uden at sætte specifikt tal på kan jeg afsløre så meget, at vi de kommende år har ambitiøse vækstplaner såvel organisk som via opkøb. Herudover er vi i gang med at udvikle række specialiserede services til bl.a. CFO-segmentet, som skal styrke vores konkurrencekraft på det danske marked, fremhæver June Mejlgaard Jensen.

Fleksible løsninger til et marked i forandring

Indtil de rigtige opkøbsemner viser sig, arbejder Azets på fuldt tryk med at udvikle koncepter og levere løsninger, der passer til et marked i forandring.

-Markedet efterspørger større fleksibilitet. Derfor har vi i naturlig forlængelse af vores outsourcing-ydelser specialiseret os i interim-løsninger, hvor vi fra bogholder til CFO-niveau kan matche kunders behov for arbejds- og beslutningskraft, siger June Mejlgaard Jensen, som også inden for software-løsninger ser store muligheder for procesoptimering og effektivisering.

Udover at operere i alle gængse ERP-, løn og HR-systemer har koncernen egne løsninger inden for løn, rekruttering, HR og APV. Det gælder bl.a. Epos-paletten samt kundeportalen Azets Cozone, der har 110.000 brugere og samler 25 applikationer inden for løn, regnskab og HR. Investeringerne i egne systemer skal bidrage til at effektivisere arbejdsgange såvel internt hos Azets og i virksomhederne, som koncernen betjener. I Danmark har portalen allerede flere tusinde brugere, mens der er vækst i antallet af tilknyttede virksomheder.

-Corona-pandemien har sat yderligere skub i at fokusere på kerneforretningen og arbejde mere fleksibelt. Derfor er både automatisering og effektivisering nødvendig. Her kommer vi ind med dyb indsigt i både brancher og nichemarkeder, hvor vi kan gøre en forskel. Machine learning er her allerede inden for økonomisystemer og databaser, men robot-teknologien har vi kun set starten på. De seneste to år har vi derfor oprustet både med interne ressourcer og med eksterne alliancer for at kunne tilbyde kunderne løsninger, der er på forkant, siger June Mejlgaard Jensen

Azets startede med at være næsten 100 pct. serviceforretning, men i dag fylder software og digitale redskaber stadig mere i omsætningen – også i Danmark, hvor flere end 300 medarbejdere er ansat og skaber en omsætning i nærheden af omkring 350 mio. DKK. Internationalt omsætter Azets for godt 4,5 mia. DKK og beskæftiger flere end 6.500 medarbejdere.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>