Prisen på fjernvarme falder fortsat
Hjem BÆREDYGTIGHED Prisen på fjernvarme falder fortsat

Prisen på fjernvarme falder fortsat

Af Redaktionen

En ny opgørelse fra Forsyningstilsynet viser, at prisen på fjernvarme endnu en gang er faldet.

Det vækker glæde hos Dansk Fjernvarme.

I gennemsnit koster det 12.848 kr. om året at få varmet et standardhus op med fjernvarme. Selvom prisfaldet på i alt 0,4 procent siden 2020 er beskedent, vækker det glæde hos fjernvarmeselskabernes brancheforening.

Prisen på fjernvarme falder fortsat

Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme

– Jeg synes, der er er grund til at glæde sig over udviklingen, hvor fjernvarmeselskaberne fortsat reducerer deres omkostninger og sætter priserne ned for deres kunder. I et svært år, hvor rigtig mange selskaber har haft fokus på at levere grøn omstilling og udskifte deres varmeproduktion, er det aldeles positivt, at de fortsat sænker priserne, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.

Mere grøn varme til lavere priser

I dag kommer 2/3 af fjernvarmen fra grøn energi. Fjernvarmeselskaberne har imidlertid som mål at blive 100 procent grønne i 2030.

– Fjernvarmen kan blive 100 procent grøn i 2030. Hvis ellers fjernvarmeselskaberne får fornuftige fremtidssikrede rammevilkår og en nødvendig grad af frihed, til at tage kloge lokale beslutninger, er jeg ikke i tvivl om, at vi kan nå i mål. Og at vi kan nå i mål samtidig med, at vi fortsat sikrer grøn varme til endnu flere danskere og til endnu lavere priser, siger Rune Moesgaard.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>