Systematic valgt som strategisk leverandør på stor it-konsulentaftale til regionerne
Hjem LEVERANDØRSYSTEMATIC Systematic valgt som leverandør på stor it-konsulentaftale til regionerne

Systematic valgt som leverandør på stor it-konsulentaftale til regionerne

Af Redaktionen

Systematic er blandt vinderne af et stort fællesudbud om it-tjenester til de fem regioner.

Rammeaftalen består af syv delaftaler til en samlet, anslået værdi på 1,3 milliarder over de kommende tre år.

Da Region Hovedstadens Center for It og Medicoteknologi (CIMT) offentliggjorde fællesudbuddet for it-konsulenttjenester til alle fem regioner, bød Systematic ind på tre af de syv delaftaler, som indgår i udbuddet.

”Det er en god dag, når man får sådan en besked, siger Jesper Pape, Consulting Director i Systematic, og henviser til brevet fra Region Hovedstaden, hvor det fremgår, at Systematic er udvalgt med topkarakterer på alle tre delaftaler, hvor Systematic på hver aftale var i skarp konkurrence med 14 andre leverandører.

Rammeaftalen dækker over regionernes kommende indkøb af it-tjenester – herunder rådgivning, softwareudvikling, videreudvikling, vedligeholdelse og support og har en samlet, anslået værdi på en 1,3 milliarder kroner. De tre delaftaler, Systematic er udvalgt på har en samlet, anslået værdi på en halv milliard kroner og inkluderer ydelser indenfor:

  • Arkitektur og udvikling
  • Projektledelse og udbudsbistand
  • Datasikkerhed

”Vi er mere end almindeligt godt tilfredse med at vi er valgt på alle tre områder, vi har budt ind på. Først og fremmest, fordi vi var ude i en hård konkurrence med nogle meget stærke konkurrenter. Dernæst fordi det har stor strategisk værdi, at vi får mulighed for at fortsætte det gode arbejde, vi har med regionerne på sundhedsområdet,” siger Jesper Pape, Consulting Director i Systematic Digital Transformation.

Kan byde ind med alt fra leveranceansvar til dygtige folk i løsvægt

Systematic leverer i forvejen flere sundhedsløsninger til hospitalerne i alle regioner bl.a. planlægnings- og logistikværktøjer og ikke mindst det elektroniske patientjournalsystem (EPJ), som anvendes med stor succes på de jyske og fynske hospitaler.

”Vi har alene valgt at byde ind de områder, vi har særlige kompetencer for at kunne løse. Vi kender kunderne rigtig godt, for vi er på sygehusene og i regionernes it-afdelinger i forvejen, hvor vi sammen med sundhedsfagligt personale og regionernes it-folk implementerer systemer hver dag,” siger Henrik Jespersen, Group Senior Vice President, Systematic.

Systematic valgt som strategisk leverandør på stor it-konsulentaftale til regionerneSystematic har solid erfaring i rollen som udviklingsleverandør og systemintegrator for offentlige kunder inden for sundhed, forsvar, politi, beredskab og offentlig administration og kan derfor løse opgaver med ansvar for, at kundens systemer kommer til at fungere sammen.

Et af de områder, Systematic scorede højt på i tildelingen var ”interne processer”, hvilket giver kunderne en høj grad af leverancesikkerhed.

Netop procesmodenheden og den høje leverancesikkerhed er dybt forankret i Systematic, som har formået at opretholde en CMMI-vurdering på højeste niveau gennem 18 år, hvilket kun få andre virksomheder i verden har opnået.

”Med 30 års erfaring med levering af samfunds- og forretningskritiske systemer, så har man også sit procesapparat på plads. Det betyder, at vi kan tage det fulde leveranceansvar for særlige udviklingsopgaver, tests, organisationsimplementering, undervisning m.v. – men vi kan også levere ”dygtige folk i løsvægt” – altså specialister som har erfaring og know-how inden for implementering, projektledelse, udvikling og integration af sundheds-it. Uanset hvad opgaverne lyder på, så glæder vi os rigtig meget til at tage fat,” siger Jesper Pape.

Nu hvor den overordnede rammeaftale på plads, kan hver af regionerne hurtigt og nemt gennemføre miniudbud blandt de udvalgte leverandører.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>