TCS cloudundersøgelse: Topchefer holder fast i cloud og satser på AI – trods makroøkonomisk modvind
Hjem UNDERSØGELSE TCS undersøgelse: Topchefer holder fast i cloud og satser på AI – trods makroøkonomisk modvind

TCS undersøgelse: Topchefer holder fast i cloud og satser på AI – trods makroøkonomisk modvind

Af Redaktionen

Ny data fra Tata Consultancy Services viser, at virksomhedsledere, inklusiv danske, fortsat tror på cloud som den langsigtede løsning for innovation, AI-drevet transformation og bæredygtighed.

Tata Consultancy Services’ (TCS) nye undersøgelse af virksomhedsledere på verdensplan, ‘Connected Future: How Cloud Drives Business Innovation’ viser, at cloud-teknologien fortsat er en langsigtet investeringsprioritet for 70 % af alle større virksomheder.

Det på trods af den makroøkonomiske usikkerhed og den seneste opbremsning af investeringer i cloud globalt.

Undersøgelsen, der dækker over svar fra knap 1.000 chefer, herunder også danske, viser, at innovation er en væsentlig driver af cloudinvesteringer. Hele 59 % af de adspurgte mener således, at cloud er helt essentielt for udviklingen af deres forretning – nu og fremadrettet.

Det gør sig især gældende når talen falder på kunstig intelligens (AI). Her svarer 75 % at de har investereret i AI og maskinlæring inden for de seneste to år, mens 78 % forventer at investere i det inden for de kommende 12-24 måneder. Begge teknologier er dybt afhængige af adgang til store datamængder og skalering gennem cloud.

Desuden er 37 % lykkedes med at skabe nye cloud-baseret forretningsmodeller, hvilket viser potentialet til at skabe nye indtægtskilder via cloud.

Undersøgelsen viser også, at størstedelen af virksomhederne (67 %) anvender cloudteknologier til at nå deres bæredygtighedsmål især ift. vurdering af eget Co2-aftryk. Trods det, så svarer 43 % af de adspurgte, at de har svært ved at afdække Co2-aftrykket fra deres cloud serviceudbydere. Det tyder på, at mens de fleste ser cloud som en vigtig, og succesfuld del af deres bæredygtighedsstrategi, så forventer de samme gennemsigtighed fra deres cloud serviceudbydere.

Samlet set fastslår undersøgelsen at virksomheder stadig har lang vej at gå for at forløse det fulde potentiale af cloud. Trods de senere års fremgang.

Andre konklusioner fra undersøgelsen:

  • TCS cloudundersøgelse: Topchefer holder fast i cloud og satser på AI – trods makroøkonomisk modvindIndustriclouds eller ‘vertikale clouds’ vækster hurtigt. 73 % er allerede ved at vurdere, adoptere eller anvender dem i deres forretning i dag.
  • Virksomheder vil samarbejde i digitale økosystemer, men er stadig langt fra at udnytte potentialet. 66 % af virksomhederne er stadig i et meget tidligt stadie på vej mod mere modne digitale økosystemer.
  • Kritisk mangel på cloudeksperter har fortsat en effekt på virksomhederne. Over halvdelen (52 %) af respondenterne siger, at de mangler in-house cloudekspertise.

Krishnan Ramanujam, der er President, Enterprise Growth Group, ved TCS, siger: “Undersøgelsen viser klart, at forretningsstrategi og cloudstrategi går hånd i hånd. I starten var cloudinvesteringer drevet af især effektiviserings-, resilience- og fleksibilitetsbehov, og mens de stadig er vigtige faktorer, så forstår virksomheder nu, hvordan cloud driver forretningsvækst og innovation på den lange bane. For mange er den rejse stadig lige begyndt.”

“Cloud er en konstant kilde til kortsigtede ROI-bekymringer, mens vækst og transformation er langsigtede målsætninger. Balancen mellem de to virkeligheder er en udfordring, men en nødvendighed, som kan løses med den rette strategi og planlægning. Det er essentielt fordi cloud nu er den samlende faktor for alle virksomheder, som gør nye teknologier mulige fra generativ AI over egde til kvantecomputere, og som skubber den næste bølge af innovation videre ind i fremtiden,” tilføjer Ramanujam.

TCS’ nye cloudundersøgelse interviewede 972 topchefer fra firmaer med mere end DKK 6 milliarder i årlig omsætning fra en række brancher på tværs af Asien, Europa og Nordamerika. Sverige, Danmark, Norge og Finland er alle repræsenteret i undersøgelsen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>