Kontorkæledyr styrker glæden på arbejdspladsen
Hjem UNDERSØGELSE Undersøgelse: Kontorkæledyr styrker glæden på arbejdspladsen

Undersøgelse: Kontorkæledyr styrker glæden på arbejdspladsen

Af Redaktionen

Danskernes kæledyr har pludselig fået en plads ved kontorbordet – og det har gavnlige effekter, viser undersøgelse.

Nu gør Zoom det endnu lettere for brugerne at integrere de pelsede kolleger på arbejdspladsen – både på det fysiske kontor og hjemmearbejdspladsen.

En pelset hale, der skygger for webkameraet, en insisterende gøen fra værelset ved siden af, eller en kødbensgumlende knurren under skrivebordet.

Eftersom grænserne mellem hjem og kontor er blevet mere flydende som følge af pandemien og nye arbejdsformer, er kæledyr også frivilligt – eller ufrivilligt – blevet en større del af vores arbejdsliv.

Med de nye fleksible og hybride arbejdsgange kan flere af Zooms funktioner nu lette brugernes mulighed for at tage kæledyr med på arbejdspladsen. Zoom-brugere kan fx gennem Workspace Reservation booke en kontorplads til kæledyret på det fysiske kontor eller aktivere en støjdæmpningsfunktion, så kollegerne ikke bliver generet af gøen under et online møde.

”Som værktøj til at skabe et mere fleksibelt arbejdsliv er det helt naturligt for os i Zoom at dyrke og hylde de firbenede venner. Derfor er vi stolte af, at Zoom er blevet kåret som årets bedste kæledyrsarbejdplads af organisationen With U Forever (WUF),” siger Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux, og fortsætter:

”Zoom støtter WUFs vigtige initiativer ved at udvikle Zoom-platformen og tilhørende teknologier, som hjælper med at pleje relationerne til vores pelsede venner.”

Kæledyr er et hit hos danskerne, hvor en opgørelse fra Danmarks Statistik fra 2021 viser, at 34 procent af danskerne har et kæledyr[1]. Virksomheder verden over er blevet mere fleksible, hvad angår hjemmearbejde, og det giver mulighed for øget velvære, fordi man også kan være mere sammen med sit kæledyr. Fordelene ved hybridarbejde – for ejere og kæledyr – er næsten åbenlyse, for begge parter får mere selskab og glæde ved at være sammen.

Researchinstituttet HABRI, Washington, USA, understøtter de positive sundhedsaspekter af samværet med dyr. Deres undersøgelse viser, at forholdet mellem dyr og mennesker har flere gavnlige effekter[2].

Øget mental sundhed og medarbejderengagement

85 procent af kæledyrsejerne i undersøgelsen, foretaget af HABRI, siger, at deres kæledyr giver dem glæde. 82 procent fortæller, at de får trøst i kraft af deres kæledyr, og hele 73 procent siger, at deres kæledyr forbedrer deres mentale helbred.

Undersøgelsen viser desuden, at jo mere støtte og opbakning til kæledyrene, medarbejderen oplever på arbejdspladsen, jo mere engageret bliver man i sit arbejde. 83 procent af medarbejderne, der arbejder for en kæledyrsvenlig virksomhed, føler, at deres arbejde er givende og spændende, mens kun 46 procent, der arbejder på ikke-kæledyrsvenlige arbejdspladser, har samme følelse.

 

Kontorkæledyr styrker glæden på arbejdspladsen

Uanset om du arbejder hjemmefra eller på et kæledyrsvenligt kontor, gør det en stor forskel at have kæledyret tæt på for at få en meningsfuld og motiverende arbejdsoplevelse. Med Zoom-platformen kan brugerne forbedre kontakten til både to- og firbenede kolleger, uanset hvor man befinder sig.

[1] Kilde: https://dyreetik.ku.dk/center-for-forskning-i-familiedyrs-velfaerd/survey-om-familiedyr/

[2] Kilde: https://habri.org/research/mental-health/workplace-wellness/

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>