Voldsom stigning i hackerangreb mod banker
Hjem sikkerhed Voldsom stigning i hackerangreb mod banker

Voldsom stigning i hackerangreb mod banker

Af Redaktionen

Antallet af angreb med ransomware mod banker er steget 1.318 pct. det seneste år.

Stigningen skal ses i lyset af et bemærkelsesværdigt fald på hele 50 procent i det samlede antal angreb med ransomware mod alle brancher i samme periode.

Det viser en ny rapport fra cybersikkerhedsvirksomheden Trend Micro. “Tendensen er, at angreb med ransomware bliver mere udspekulerede og målrettede,” siger sikkerhedsekspert.

Cybersikkerhedsvirksomheden Trend Micro registrerede og blokerede 40,9 mia. cybertrusler i første halvdel af 2021. Det er en stigning på 47 pct., når man sammenligner med første halvdel af 2020.

80 procent af hackerangrebene kommer ind via e-mail, og ransomware* er stadig den mest udbredte type af trussel med 7,3 mio. registrerede angreb i første halvdel af 2021.

Det viser en ny rapport fra det japanske cybersikkerhedsselskab, der har indsamlet tallene fra virksomheder over hele kloden.

Ransomwareangreb faldet 50 pct.

En bemærkelsesværdig udvikling er, at antallet af angreb med ransomware er faldet til det halve, når man sammenligner med antallet af angreb med ransomware i samme periode sidste år. Men hvordan skal faldet tolkes?

Voldsom stigning i hackerangreb mod banker“Faldet er ikke et udtryk for, at hackerne har opgivet ransomware. Faldet skyldes i stedet, at tendensen er, at angreb med ransomware bliver mere udspekulerede og målrettede. Angrebene er delt op i mange faser, og det er først i de sene faser, hvor hackerne er kommet langt i virksomhedernes IT-systemer, de slipper ransomware løs,” forklarer Jesper Mikkelsen, teknisk direktør for Trend Micro i Norden.

Banker under pres fra ransomware

Især banksektoren har været hårdt ramt af ransomware i første halvår af 2021. Således er antallet af angreb med ransomware mod banker steget hele 1.318 procent sammenlignet med første halvår af 2020.

Ud over banker har ransomware især ramt offentlige institutioner og produktionsvirksomheder i første halvdel af 2021.

Sammen med ransomware var de mest markante cybertrusler i første halvdel af 2021:

Direktørsvindel eller Business Email Compromise (BEC), som er steget 4 pct. sammenlignet med første halvdel af 2020

Software til mining af kryptovaluta. Hackerne installerer softwaren på virksomheders systemer for at misbruge virksomhedernes datakraft til at “udvinde” kryptovaluta

164 ondsindede COVID-19-relaterede apps blev registreret. 54 pct. af dem efterlignede TikTok.

Flere angreb imod cloudmiljøer

Trend Micro har også registreret en stigning i angreb mod cloudinfrastruktur i første halvår af 2021. Det sker i takt med, at stadig flere virksomheder flytter en større del af deres IT-miljø op i clouden.

“De fleste virksomheder tager stadig flere cloudservices i brug. Derfor er de også nødt til at forholde sig til sikkerheden i clouden. Det er en kompliceret størrelse, og mange virksomheder tror fejlagtigt, at cloudservices er sikre i sig selv. Det er langt fra tilfældet,” siger Jesper Mikkelsen.

Når hackerne angriber virksomhedernes cloudservices, går de især efter en af fire ting:

at installere ransomware

at installere software til mining af kryptovaluta

at stjæle virksomhedens data

at afbryde virksomhedens IT-systemer eller slette data

En af de hackergrupper, der har angrebet mange cloudsystemer det seneste halve år, er TeamTNT. De har haft fokus på at placere software til mining af kryptovalutaen Monero på cloudservere. Derudover har de også udført DDoS-angreb, hvor virksomhedernes systemer bliver sat ud af spil, samt stjålet cloudkontooplysninger og virksomhedsdata.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>