DEKRA Dronecenter bliver anerkendt prøveudbyder
Hjem UDDANNELSE DEKRA Dronecenter bliver nu anerkendt prøveudbyder

DEKRA Dronecenter bliver nu anerkendt prøveudbyder

Af Redaktionen

Smilene er store hos DEKRA Dronecenter, der af Trafikstyrelsen er blevet udnævnt til en af de få skoler, der fra oktober 2022 må udbyde A2-dronecertifikat teoriprøven i Danmark.

Teoriprøven har ind til d. 5. oktober 2022 kunne tages online, men nu er kravene ændret.

Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, der opretholder og kontrollerer civil-flysikkerheden i Europa, har nemlig besluttet at skærpe kravene for teoriprøven for at undgå snyd. Fra d. 5. oktober 2022 er det derfor blevet et krav at tage prøven ved fysisk fremmøde hos en anerkendt prøveudbyder, der herhjemme er udvalgt af Trafikstyrelsen.

”Vi er meget stolte over, at vi er en af de få skoler i landet, der er blevet godkendt til at afholde A2-dronecertifikat teoriprøven. Vi ser det som en stor anerkendelse, at Trafikstyrelsen har valgt os, og vi glæder os til at leve op til det ansvar, de har givet os,” udtaler Jacob Harritz Poulsen, projektleder hos DEKRA Dronecenter.

Alt er næsten som før

Udover at det kræver fysisk fremmøde, er teoriprøven ikke ændret. Den består stadig af 30 spørgsmål, og der er afsat 45 minutter til at gennemføre den. Prøven kommer til at foregå på en PC, som prøvetageren låner på dagen af DEKRA Dronecenter.

”Der er ingen ændringer sket i selve prøven. Vores opgave er blot at sikre prøvetagerens identitet, at prøvetageren tidligere har bestået A1/A3 kurset og at der ikke benyttes hjælpemidler under prøven. Det sikrer vi blandt andet ved, at prøvetageren gennemfører prøven på vores PC,” udtaler Jacob Harritz Poulsen.

DEKRA Dronecenter bliver anerkendt prøveudbyderPrøven bliver inkluderet i prisen

DEKRA Dronecenter kommer både til at tilbyde prøven til deres kursister samt personer, der ønsker at tage prøven uden at deltage på et foregående kursus. For kursusdeltagere hos DEKRA Dronecenter bliver A2-dronecertifikat teoriprøven inkluderet i prisen. For personer, der ikke har deltaget på et kursus, bliver prøvegebyret 500 kroner. DEKRA Dronecenter kommer til at udbyde teoriprøven i Nørresundby, Brabrand, Vejen, Odense og Brøndby.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>