Antallet af it-stillinger falder – men ingen panik
Hjem UNDERSØGELSE Antallet af it-stillinger falder – ingen panik

Antallet af it-stillinger falder – ingen panik

Af Redaktionen

I oktober måned er antallet af it-stillinger faldet til 1.700 ifølge nye tal fra Dansk Jobindex.

Dermed er antallet af it-stillinger faldet i ni måneder i træk – samlet med ca. 500 stillinger.

De dalende tal giver dog ikke grund til panik. Selvom der er tale om et markant fald, så er niveauet fortsat rimeligt højt. 1.714 jobannoncer lagt på nettet på en måned svarer til niveauet i foråret 2021.

Siden 2010 har der været en støt stigende efterspørgsel på it-folk. Det er den trendudvikling, jobmarkedet nu er vendt tilbage til efter nogle coronaår med en særlig høj efterspørgsel på it-kompetencer.

”Under coronaen så vi en kraftig stigning i antallet af it-stillinger, hvor rigtigt mange virksomheder igangsatte nye it-projekter og derfor søgte nye medarbejdere. Det har skabt en markant højere efterspørgsel de seneste par år, og hvor stillingsmarkedet nu er faldet tilbage til udviklingen før 2020,” udtaler Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Voksende efterspørgsel efter it-kompetencer
Antallet af it-stillinger falder – men ingen panikSammenligner man efterspørgslen efter it-medarbejdere med det generelle jobmarked, er der ingen tvivl om, at der de seneste mange år har været større bud efter it-kompetencer end andre jobtyper.

Antallet af jobannoncer for it-stillinger har været stærkt stigende frem til i dag sammenlignet med 2010. Antal jobopslag efter it-medarbejdere er 3 gange højere i dag sammenlignet med 2010, mens antallet af jobannoncer generelt er steget til det dobbelte.

”Digitaliseringen har for alvor fået fat alle steder i samfundet, og stort set alle virksomheder investerer løbende i nye it-løsninger. Derfor ser vi også, at antallet af it-stillinger vokse år efter år. Det investeringsbehov, tror vi generelt, vil fortsætte, også selvom der måske på grund af frygten for recession kan komme et midlertidigt dyk på jobmarkedet,” fortæller Natasha Friis Saxberg.

Markedsopbremsning mærkes med det samme
Faldet i antallet af stillingsannoncer i løbet af det seneste år, kan især mærkes i it-faget, hvor efterspørgslen er faldet mere end det generelle arbejdsmarked. Antallet af jobannoncer efter it-medarbejdere er faldet med omkring 20 procent på under et år.

”På samme måde som digitaliseringen prioriteres i opgangstider, ser vi også, at investeringer i innovation og nyudvikling ift. it-projekter er noget af det første, der bliver sat på hold, når virksomhederne er nervøse for en evt. recession. Men vi har som branche en evne til at komme tilbage på sporet hurtigt, så man skal ikke være nervøs over den midlertidige faldende efterspørgsel,” slutter Natasha Friis Saxberg.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>