APCOA PARKING SIGER FARVEL TIL BETALINGSAUTOMATEN
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Apcoa parking siger farvel til betalningsautomaten på P-arealer administreret

Apcoa parking siger farvel til betalningsautomaten på P-arealer administreret

Af Redaktionen

I disse dage starter en trinvis nedtagning af betalingsautomaterne på P-arealer administreret af APCOA PARKING, som bliver erstattet med et nyt, digitalt betalingssystem.

Med tiden skal over halvdelen af betalingsautomaterne fjernes.

APCOA PARKING SIGER FARVEL TIL BETALINGSAUTOMATENI mange år har betalingsautomaten haft monopol på de danske parkeringspladser, men som alt er blevet mere og mere digitalt, er nye betalingsmetoder kommet til, der har overhalet den gamle automat indenom.

En undersøgelse fra december 2021 om bilisters parkeringsvaner viser, at kun 32,8% af de adspurgte foretrækker at betale via en betalingsautomat, mens resten foretrækker digitale betalingsmetoder.

APCOA PARKING har således netop igangsat et stort projekt med det formål at erstatte hovedparten af selskabets betalingsautomater på parkeringspladser rundt omkring i Danmark med en fuldt digital løsning, hvor betalingen i stedet klares via mobiltelefonen gennem scanning af en QR-kode, som findes på pladsen.

”I bund og grund er betalingsautomater jo lidt et levn fra dengang, hvor alle gik rundt med mønter på sig. Derfor har vi længe arbejdet på at kunne tilbyde brugerne af vores parkeringspladser og -anlæg en ny, mere tidssvarende løsning som supplement til parkeringsappen,” siger Dan Kirk, der er chef for marketing, forretningsudvikling og kunderelationer hos APCOA PARKING Danmark.

EN TRYG UDRULNING

APCOA PARKING er i denne uge begyndt at fjerne betalingsautomaterne på fem parkeringspladser i københavnsområdet. Belært af de erfaringer, der høstes på de fem pladser, fortsætter nedtagningen derefter af fysiske automater og udrulningen af den nye, digitale måde at betale for sin parkering på.

”Trenden i samfundet i disse år er at gøre så meget som muligt digitalt og kontantløst, og digitale løsninger er i høj grad også et fokuspunkt for os. Det handler om at gøre det så nemt og convenient som muligt for brugerne at besøge vores parkeringspladser og -anlæg” understreger Dan Kirk.

Den nye betalingsmetode fungerer mere eller mindre som en gammeldags automat, hvor du efter at have parkeret din bil betaler for det antal timer, du har brug for parkering.

Eneste praktiske forskel sammenlignet med den fysiske automat er, at man skal scanne en QR-kode med sin smartphone, for at komme til den ”digitale automat” frem for at foretage indtastningen på en fysisk betalingsautomat. Dertil forsvinder også den fysiske parkeringsbillet i forruden.

”Alle skal føle sig trygge, så vi sørger selvfølgelig for at tage brugerne i hånden i overgangsfasen fra betalingsautomater til den digitale løsning. Derfor er vi i starten til stede med personale på pladserne, som kan guide de brugere, der har brug for hjælp,” siger Dan Kirk.

OGSÅ EN CO2-BESPARELSE

Dan Kirk understreger, at der også er et vigtigt klimamæssigt element i udskiftningen af de gamle betalingsautomater.

”Vi reducerer vores CO2-udslip ved at nedlægge automaterne og ikke købe nye, store metalkasser, som skal produceres, transporteres og serviceres,” siger Dan Kirk.

Selvom ambitionen er at fjerne så mange automater som muligt, vil det på bestemte pladser fortsat være muligt at betale gennem en automat. Af hensyn til f.eks. ældre bilister bliver enkelte betalingsautomater derfor bibeholdt blandt andet ved hospitaler.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>