Børnehuse i Rudersdal bidrager til national indsats om børns digitale dannelse
Hjem UDDANNELSE Børnehuse i Rudersdal bidrager til national indsats om småbørns digitale dannelse

Børnehuse i Rudersdal bidrager til national indsats om småbørns digitale dannelse

Af Redaktionen

Medierådet for Børn og Unge lancerer i denne uge et nationalt tilbud til forældre, fagpersoner og kommuner om småbørns digitale dannelse.

Sammen med tre andre kommuner har børnehuse i Rudersdal Kommune bidraget til indsatsen.

Danske børn er blandt de flittigste brugere af digitale medier. Det gælder også de yngste. Fra en tidlig alder omgives børn af digitale medier i og uden for hjemmet. Medierådet har derfor netop offentliggjort indsatsen ”De første digitale skridt”, hvor blandt andet børn, forældre og pædagoger bliver introduceret til en vifte af tilbud om digital dannelse i småbørnshøjde. Pædagogisk konsulent i Rudersdal Kommune, Pelle Ahm Ussing, fortæller:

Børnehuse i Rudersdal bidrager til national indsats om børns digitale dannelse”Med indsatsen skal børnenes kritiske forståelse, tryghed og kreativitet styrkes, inden brugen af medier går i alle mulige retninger. I Rudersdal Kommune er det en fælles opgave for dagtilbud, skole og forældre at understøtte børns leg, læring, fællesskaber og dannelse i en digital virkelighed, og netop derfor har det givet rigtig god mening at være en del af Medierådets indsats. Her har vores børnehuse haft mulighed for at tilegne sig og bidrage til ny viden og vejledning om digital leg og dannelse”.

Udvikling af aktiviteter med digitale medier

Med indsatsen kommer både en forældreguide, aktiviteter med digitale medier samt viden og inspiration til pædagoger, dagplejere og sundhedsplejersker. Medarbejdere og børn fra seks børnehuse i Rudersdal Kommune har været med til at udvikle den del af indsatsen, der består af aktiviteter med digitale medier, som kan bruges i hjemmet og dagtilbuddet. Her giver børnehusene bud på, hvordan det digitale kan bidrage til digital dømmekraft, bevægelse og det at gå på opdagelse i naturen.

Børnehuset Mølleåen er ét af de børnehuse, der har bidraget til udviklingen af projektet. Pædagog Christian Klein udtaler:

”Det har været spændende at være med til at udvikle og teste materiale til en hel ny indsats, som forældre og dagtilbud i alle kommuner kan få glæde af. Vi har blandt andet lavet aktiviteter, hvor børn kan få tiden til at gå baglæns og lave superhelte-tricks med høje hop og spring ude i skoven.”

Christian Klein håber på, at projektet åbner op for, at børn og voksne finder nye veje i den digitale verden, der indeholder gode digitale vaner, fællesskab, aktiv deltagelse, bevægelse og leg.

Bygger bro mellem hjem og dagtilbud

Indsatsen giver også inspiration til brobygning mellem hjem og dagtilbud.

”Børns nuancerede mediebrug og forudsætninger for at begå sig i digitale sammenhænge kan vokse i samarbejdet mellem dagtilbuddet og hjemmet. Vi ved, at børn og familier, der oplever et varieret mediebrug i deres dagtilbud, ofte overfører det til hjemmet”, forklarer Pelle Ahm Ussing og Christian Klein supplerer:

”I Mølleåen har vi fået en god dialog i gang med forældrene omkring, hvorfor og hvordan børn kan bruge digitale medier. Vi håber faktisk på, at projektet kan være med til at bygge bro mellem hjem og dagtilbud”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>