Drop mobilen på skolevejen, forældre
Hjem UNDERSØGELSE Drop mobilen på skolevejen, forældre

Drop mobilen på skolevejen, forældre

Af Redaktionen

Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene, viser en ny undersøgelse.

De bør droppe mobilen og i stedet holde øje med de børn, der er på vejen, lyder det i en aktuel kampagne.

Der er ofte en del trafik på skolevejene om morgenen, og man skal være ekstra opmærksom, så man ikke overser hinanden. Men det er ikke alle, der har fokus på trafikken hele tiden.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 34 % af forældrene, at de har oplevet at andre forældre var så optaget af deres mobil, at de ikke så sig for, når de skulle videre.

Har du inden for det seneste år oplevet, at andre forældre, der afleverer deres børn i skole, har været optaget af deres mobil og derfor ikke set sig ordentligt for? (andel der svarer ja):

  • Nordjylland: 36 %
  • Midtjylland: 34 %
  • Syddanmark: 36 %
  • Hovedstaden: 32 %
  • Sjælland: 30 %
  • Total: 34 %

Drop mobilen på skolevejen, forældreDen 11. august begynder 329 børn i skole i Rebild Kommune. For at passe på dem har kommunen sat skilte op på skolevejene, hvor der med store typer står ”Børn på vej”.

For selv om de fleste forældre siger, at de er trygge ved at sende deres børn i skole på egen hånd, så er det vigtigt, at endnu flere trafikanter har fokus på trafikken og ikke på mobilen.

Lene Hvilsom er leder af Center Børn og Unge, og hun er glad for kampagnen:

– Det allervigtigste for os er naturligvis at børnene kommer sikkert til og fra skole, så det går naturligvis ikke at forældrene er uopmærksomme i deres biler ved skolen. En anden, og nok så vigtig sag er, at forældrenes adfærd smitter. Så når forældre bruger håndholdt mobil og ikke ser sig for, kan det betyde, at flere børn begynder at bruge deres mobil håndholdt, når de færdes på egen hånd i trafikken. For voksnes adfærd smitter. Den dag hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler afsted, slutter Lene Hvilsom.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>