Ny højtydende europæisk supercomputer får banebrydende vandkøling
Hjem NYHEDER Ny højtydende europæisk supercomputer får banebrydende vandkøling

Ny højtydende europæisk supercomputer får banebrydende vandkøling

Af Redaktionen

Holland bygger i løbet af foråret landets største og højest ydende supercomputer til dato.

Ny højtydende europæisk supercomputer får banebrydende vandkøling

Tina Borgbjerg, General Manager for Benelux og Norden hos Lenovo Data Center Group

Systemet bygger på Lenovos teknologi i form af ThinkSystem-servere med AMD EPYC-processorer og vandkølingssystemet Neptune, der kan øge energieffektiviteten med op til 50 procent.

Lenovo Data Center Group annoncerer i dag, at de i samarbejde med AMD og NVIDIA er klar til at levere HPC-teknologi, der skal bruges i Hollands hidtil største og højest ydende supercomputer.

Regnekraften fra den nye supercomputer bliver stillet til rådighed for SURF, der er et kooperativ for forskning og uddannelse i Holland. Supercomputeren skal hjælpe forskere fra over 100 uddannelses- og forskningsinstitutioner med komplekse beregninger inden for videnskabelige områder som meteorologi, astrofysik, medicin, kemi og geovidenskab med henblik på klimaforskning.

”Forskernes behov for regnekraft, datalagring og databehandling vokser eksponentielt. I designet af den nye supercomputer var anvendeligheden til videnskabelig forskning altafgørende. SURF har valgt Lenovo på baggrund af egenskaber som kvalitet, ydeevne og fremtidig fleksibilitet samt deres tilgang til bæredygtighed”, siger Walter Lioen, Research Services Manager hos SURF.

Samarbejde med stærke partnere

Selve supercomputeren får banebrydende HPC-teknologi i form af Lenovos ThinkSystem-servere drevet af AMD EPYC-processorer og NVIDIA HGX A100 4-GPU’er. Systemet kan yde 10 gange mere end forgængeren og levere helt op til 13 petaflops. Dermed har forskerne et højtydende og bæredygtigt system med kunstig intelligens og maskinlæring til rådighed i fremtiden.

”AMD er stolte over at samarbejde med globale ledere om at levere teknologier og muligheder, som er væsentlige for forskningen vedrørende nogle af verdens største udfordringer,” siger Roger Benson, Senior Director, Commercial EMEA i AMD.

Vandkølingsteknologi sikrer energieffektivt system

For at køre den højtydende supercomputer benytter SURF Lenovos nedkølingsteknologi NEPTUNE, der effektivt nedkøler computerens processorer. Systemet er designet til at fjerne omkring 90 procent af systemets varme, hvilket reducerer det samlede energiforbrug og betyder, at processorerne kan køre flere beregninger uden at blive for varme.

”Vi er utroligt glade for at bidrage til et projekt, der ikke kun beriger videnskabelig forskning i Holland, men leverer et smartere og mere energieffektivt system takket være vores vandkølingsteknologi. Supercomputeren har en imponerende ydeevne, og den demonstrerer vores styrke på HPC-området. Samtidig er denne aftale et udtryk for vores engagement i Benelux-regionen og Holland”, siger Tina Borgbjerg, General Manager for Benelux og Norden hos Lenovo Data Center Group.

Opførslen af den nye supercomputer kommer til at koste 20 millioner euro. Projektet bliver skudt i gang i februar og forventes at kunne tages i drift i midten cirka halvvejs inde i ​​2021.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>