Ny undersøgelse: Datasuverænitet er en udfordring for danske virksomheder
Hjem UNDERSØGELSE Ny undersøgelse: Datasuverænitet er en udfordring for virksomheder

Ny undersøgelse: Datasuverænitet er en udfordring for virksomheder

Af Redaktionen

En ny undersøgelse fra VMware viser, at danske virksomheder rammes af udfordringer, når det kommer til datasuverænitet.

Undersøgelsen viser ligeledes at brugen af flere cloud-platforme, såkaldt multicloud, kan være løsningen til at få mest mulig ud af sine data.

I 2024 vil alle danske virksomheder i højere eller mindre grad anse deres indsamlede data som et redskab til at skabe nye indtægter. I dag er det kun 31 procent af virksomhederne, der mener, at data er en væsentlig indtægtskilde. Det viser cloud-virksomheden VMwares seneste rapport ‘The Multi-Cloud Maturity Index’, hvor 240 danske virksomheder og IT-meningsdannere er blevet interviewet.

Rapporten viser, at 45 procent af de adspurgte danske virksomheder er meget enige i, at brugen af ​​flere cloud-platforme, altså multicloud, giver deres virksomhed mulighed for at maksimere deres data til innovation. Samtidig er multicloud en fordel, når virksomheder skal identificere og løse kritiske nationale og branchespecifikke udfordringer, såsom datasuverænitet. Og ifølge rapporten, er netop datasuverænitet en af de største udfordringer for virksomhederne i fremtiden – hele 95 procent af alle de adspurgte lande anerkender, at det er en udfordring, som er bekymrende og skal tages alvorligt.

Ny undersøgelse: Datasuverænitet er en udfordring for danske virksomheder“Muligheden for at bruge data til innovation og til at styrke konkurrenceevnen er med til at lægge fundamentet for enhver moderne digital virksomhed. At være cloud-smart – altså det at kunne vælge den rigtige type cloud til den rigtige data, selv når det omhandler meget følsom information, der ikke må komme ud over landegrænserne – er den rigtige strategi for alle virksomheder, der ønsker at bruge data til at opnå konkurrencemæssige fordele,” siger Lars-Bo Klausen, landechef hos VMware Danmark.

Fordelene ved multicloud opvejer udfordringerne

Men ambitionen om at skabe mere værdi på baggrund af data vil også skabe forskellige udfordringer. Først og fremmest angiver 36 procent af de adspurgte danske virksomheder, at de vil opleve flere udfordringer med cybersikkerheden. Ligeledes mener 40 procent, at det vil skabe udfordringer i forbindelse med interne evner og værktøjer. 37 procent mener også, at der vil opstå udfordringer, når de forskellige cloud-miljøer skal sammenkobles, og 35 procent nævner også udfordringerne i forbindelse med datasiloer.

Rapporten viser ydermere, at virksomhederne er nødt til at forbedre deres kontrol over drifts- og cloudomkostninger, hvis de vil begynde at skabe reel forretningsværdi ved brug af data. Det er hele 73 procent af de adspurgte, der mener, at det vil være en udfordring for dem.

På den anden side mener 90 procent af de adspurgte, at fordelene ved multicloud, altså muligheden for at bruge og operere med forskellige typer af private, offentlige, edge og suveræne cloudplatforme, i væsentlig grad opvejer udfordringerne. 55 procent mener nemlig, at brugen af ​​multicloud har haft en meget positiv effekt på deres virksomheds omsætning, og ligeledes mener 50 procent, at det har været positivt for deres profit.

“Virksomheder, der fuldt ud kan udnytte multicloud til at administrere data, opnår forretningsmæssige fordele. Men for virkelig at få succes, skal man også kunne kontrollere, hvor data opbevares – uden at gå på kompromis med sikkerhed, compliance, suverænitet eller valg af leverandører,” afslutter Lars-Bo Klausen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>