OPI er løsningen for fremtidens udfordringer i det danske sundhedsvæsen
Hjem NYHEDER OPI er løsningen for fremtidens udfordringer i det danske sundhedsvæsen

OPI er løsningen for fremtidens udfordringer i det danske sundhedsvæsen

Af Redaktionen

Mange virksomheder og offentlige instanser har i adskillige år prøvet kræfter med OPI – Offentlig-Privat Innovation.

OPI er løsningen for fremtidens udfordringer i det danske sundhedsvæsen 2

Men for at OPI bliver en succes for alle parter er der stadig behov for viden og ekspertise på OPI området. Få også 3 bud på fremtidens OPI fra Rikke Bastholm fra INNOBA.

Det danske sundhedsvæsen står fortsat over for mange udfordringer. Der bliver fortsat flere ældre, antallet af multisyge vil stige, borgerne får en mere central rolle i deres egen behandling og vil stille nye og andre krav. Behandling og forebyggelse vil blive mere individualiseret og specialiseret. Samtidig vil anvendelsen af digitale løsninger og robotter stige.

Det kræver nytænkning og vilje til forandring at imødegå disse udfordringer. Men fundamentet er lagt: Samarbejde på tværs af aktører med forskellige udgangspunkter, kompetencer og tilgange har vist, at Offentlig-Privat Innovation (OPI) er vejen til et moderne sundhedsvæsen. Men der stadig behov for fortsat at satse på OPI:

– Jeg tror, der kommer mere innovation. Jeg tror ikke, at vi kan løse de velfærdsmæssige udfordringer uden også at inddrage leverandører og virksomheder i at udvikle nogle af de teknologiske løsninger, som skal være med til at løse den offentlige sektor i fremtiden, siger Rikke Bastholm, direktør i INNOBA, i forbindelse med konferencen PPI Impact, som blev afholdt i Kolding den 21. juni 2018.

Erhvervsrettet OPI – et projekt afsluttes

Ved udgangen af 2018 stopper det projekt, der har gjort det muligt for Welfare Tech at skabe OPIguide. Her har virksomheder og offentlige institutioner frit har adgang til relevante værktøjer, cases og nyheder om OPI.

Evalueringen af projektet har vist, at OPIguide dækker huller i et marked, der er kendetegnet af mange forskellige typer aktører med meget forskellige behov og niveauer af viden. OPIguide leverer de værktøjer – og hjælper med at skabe den forståelse og den tillid mellem de offentlige og private partnere – der er brug for, for at virksomhederne kan igangsætte eller videreudvikle OPI-samarbejder.

Læs også Tæt samarbejde med personale og borgere skaber intelligent medicinering

Welfare Tech satser også på i fremtiden at være den aktør, der støtter private virksomheder og den offentlige sektor med at professionalisere OPI-processen. For at opnå dette mål har Welfare Tech søgt Region Syddanmark om støtte til et 2-årigt projekt, der skal videreføre OPIguide og specielt sætte fokus på at kvalificere eksisterende værktøjer og finde nye værktøjer til blandt andet brugerinddragelse og implementering.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>