Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche
Hjem EFTER ARBEJDE Porsche Vision 357 er et anerkendende nik til den første Porsche

Porsche Vision 357 er et anerkendende nik til den første Porsche

Af Redaktionen

Med Vision 357 skabte Porsche en moderne fortolkning af den klassiske 356.

Nu præsenterer fabrikken endnu et koncept, som hylder 75-året for mærkets første bil.

2023 er 75-året for den første Porsche, og i denne anledning har fabrikken valgt at udvikle en række spændende koncepter, som på hver sin måde hylder den fascinerende historie bag det legendariske sportsvognsmærke fra Stuttgart.

Allerede i starten af året blev sløret løftet for Vision 357, som hylder den klassiske 356 ved at kombinere fortidens design med nutidens teknologi. Nu følges konceptet op med Vision 357 Speedster, der som navnet antyder trækker rødder til den berømte åbne og puristiske version af Porsche 356, som blev introduceret i 1954. Det nye koncept præsenteres for offentligheden i forbindelse med den verdensberømte motorsportsbegivenhed for klassiske biler, Goodwood Festival of Speed, som finder sted i denne uge.

“Porsche Vision 357 er et anerkendende nik til den første Porsche, Ferry Porsches drøm om en sportsvogn. Og fordi 356-modellen har brændt sig ind i den kollektive hukommelse som både en lukket coupé og en åben cabriolet, bør der naturligvis være to versioner. Derfor præsenterer vi nu Vision 357 Speedster, som legemliggør selve essensen af mærket med et koncept, som samler køreglæde og dynamik i en ekstremt puristisk form. Igen har vores designteam bevist, at selv med friske designgener, skinner det klassiske Porsche-DNA tydeligt igennem.” forklarer Vice President, Style Porsche, Michael Mauer.

Selvom de to koncepter deler den samme designmæssige stil, er der dog væsentlig forskel på selve teknikken. Mens Vision 357 er drevet af benzin-drivlinjen fra Porsche 718 Cayman GT4 RS, er Vision 357 Speedster nemlig en fuldt elektrisk sportsvogn. Modellen er baseret på 718 GT4 e-Performance, hvilket betyder, at chassiset kommer fra racerbilen 718 GT4 Clubsport, mens den kraftfulde elektriske drivlinje er lånt fra konceptbilen Mission R.

Mission R blev præsenteret i 2021 og er med sine op til 1.100 hestekræfter, en 0-100-tid på omkring 2,5 sekunder og et batteri, som kan oplades med op til 340 kilowatt, et visionært bud på fremtidens racerbil.

Fans af den oprindelige 356 Speedster vil nikke genkendende til de mange karakteristiske detaljer, som er videreført til den moderne konceptbil. Således er Vision 357 Speedster for eksempel udstyret med den simple og forkortede forrude, ligesom et klassisk cover i stof er spændt ud over kabinens højre side. Førersædets nakkestøtte er integreret i styrtbøjlen af kulfiber, og bag denne finder man porten til ladestikket.

Den brede sporvidde giver den kompakte sportsvogn en kraftfuld appeal, og de 20-tommers fælge i magnesium er ganske vist udstyret med moderne centerlocks – men fremstår i et design, som giver associationer til fortidens fem-bolts-fælge, som karakteriserede de historiske 356-modeller.

Andre eksteriørdetaljer genkendes fra Vision 357, såsom forlygterne med fire-punkts-design, udformet i et rundt look á la 356, ligesom den markant vertikale grill, som strækker sig fra bunden til toppen af bilens bagende og desuden gemmer på et integreret bremselys.

Interiøret er i klassisk Speedster-stil reduceret til det mest essentielle og skræddersyet til føreren. Det ultralette sæde i kulfiberforstærket plastik (CFRP) er integreret i selve bilens monocoque og beklædt med tynde puder i det skridsikre og ruskindslignende materiale, Race-Tex.

Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra PorscheInstrumenteringen gengives i et transparent display ovenover det simplificerede rat, som rummer de mest anvendte funktioner. Dørhåndtag er erstattet af simple stropper i stof, mens de traditionelle sidespejle er droppet til fordel for aerodynamiske kameraer.

Efter Vision 357 og supersportsvognen Mission X er Vision 357 Speedster det tredje koncept, som Porsche har præsenteret i jubilæumsåret 2023.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>