Et hus på landet, som genbruger husstandens vand, og hvor man kan producere sin egen mad og energi.
Det er fremtidens bæredygtige levemåde, hvis man spørger nutidens unge.
Det viser en ny, global undersøgelse fra Electrolux*, der inkluderer næsten 14.000 unge mennesker rundt om i verden. Fremtidens hjem og vejen dertil er ifølge de unge uddannelse, grønne innovationer og ny teknologi der er nøglen til et mere bæredygtigt samfund.
Som en del af Electrolux vision og ambitiøse 2030-mål om at skabe en bedre og mere bæredygtig levemåde, har virksomheden gennemført en stor undersøgelse, der undersøger unges syn på bæredygtig livsstil nu og i fremtiden.
Undersøgelsen viser, at 1 ud af 3 af de unge mener, at fremtidens bæredygtige hjem er et hus (32%) på landet (33%), mens kun 1 ud af 5 mener, at det en lejlighed (20%) i byerne (19%).
Men fremtidens bæredygtige hjem er ikke, som vi kender det i dag. Huset skal producere grøn energi (47%), filtrere og genbruge vand (45%), minimere energiforbruget fra alle hjemmets husholdningsapparater (44%) og have et automatisk genbrugs system (40%). Når det kommer til mad, ønsker unge at kunne producere deres egen mad (36%), kompostere eller genbruge alt madaffald (34%) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34%).
“For unge mennesker er bæredygtighed et naturligt aspekt af fremtidens hjem, og det viser sig i de unges prioriteringer og ønsker, som kommer til udtryk i vores undersøgelse. Fremtidens bolig skal skabes gennem moderne teknologi, så man kan skabe et økosystem, hvor intet går til spilde, og hvor hjemmet på mange måder er selvforsynende,” siger Thomas Brinch-Møller, Market Activation Lead Denmark.
Langsom mad fremfor lab-mad
Undersøgelse viser, at mad i fremtidens hjem handler mere om de langsomme løsninger, dyrke sin egen mad og bruge tid på madlavning fremfor hurtige færdigretter. De unge ønsker at dyrke og producere deres egen mad (36%), kompostere eller genbruge alt madaffald (34%) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34%).
12% tror, de vil spise laboratorieproduceret kød, mens 9% forudser, at de vil spise proteinbaseret på insekter. 10% forestiller sig, at de slet ikke skal lave mad i fremtiden.
Bekymrede unge
Størstedelen af de unge respondenter mener, at bæredygtighed er det klart største – og vigtigste – globale issue i dag (56%). Næsten 6 ud 10 respondenter er meget bekymrede over globale bæredygtighedstrusler (59%). På et samfundsmæssigt plan viser undersøgelsen, at unge ser uddannelse om bæredygtighedsspørgsmål (73%) og grønne, innovative løsninger (69%) som de vigtigste for at omstille sig til et mere bæredygtigt samfund.
På baggrund af resultaterne fra undersøgelsen har Electrolux inviteret unge til at arbejde sammen med virksomhedens innovations-team. Et dedikeret forsknings- og designteam med en mission om at sætte skub i flere bæredygtige forandringer og blive nogle af de mest indflydelsesrige forandringsskabere, når det handler om at udforske og finde frem til løsninger, der skaber bedre liv. Indsigter fra undersøgelsen og møderne med change-maker-teamet vil blive brugt af Electrolux i bestræbelserne på at skabe nye, innovative løsninger.