Stadig flere føler sig stressede
Hjem UNDERSØGELSE Stadig flere føler sig stressede

Stadig flere føler sig stressede

Af Redaktionen

Problemer med stress på danske arbejdspladser er stadig stigende, viser en ny analyse. Blandt pædagoger og lærere oplever en ud af fire symptomer på stress.

Stadig flere føler sig stressede 2Nationale målsætninger om at færre skal have stress og stor bevågenhed i virksomhederne er tilsyneladende ikke nok til at få stress blandt danskerne ned. En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at stadig flere oplever symptomer på arbejdsrelateret stress. Det skriver Politiken.

Analysen er foretaget på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse besvaret af knap 35.000 personer, og den viser, at antallet af lønmodtagere, som oplever symptomer på stress er steget med 11 procent fra 2012 til 2016.

I det offentlige er stigningen på 20 procent. Hver fjerde lærer og pædagog oplever nu symptomer på stress og hos FOA’s medlemmer er det næsten hver tredje.

“Det er meget markant, at de her tre kernegrupper, som arbejder med mennesker, har så høj andel af stressramte,” siger AE-direktør Lars Andersen til Politiken, og pointerer samtidig, at man ikke ser samme stigning hos andre faggrupper.

“Det viser, at det er et strukturelt problem. At gøre det til et individuelt problem og tro, at det handler om folks private problemer er helt forkert,” siger han.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) finder undersøgelsen bekymrende, og samtidig varsler han, at der inden for de næste par måneder kommer en målrettet indsats over for offentligt ansatte.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>