Undersøgelse: Hver fjerde danske virksomhed ved ikke om deres onlinemøder er sikre
Hjem sikkerhed Undersøgelse: Hver fjerde danske virksomhed ved ikke om deres onlinemøder er sikre

Undersøgelse: Hver fjerde danske virksomhed ved ikke om deres onlinemøder er sikre

Af Redaktionen

Onlinemøder er blevet en integreret del af hverdagen i danske virksomheder.

Møderne er ikke nødvendigvis sikre – men det er der mange, der ikke ved.

25 procent af de adspurgte i en ny undersøgelse svarer, at de ikke har undersøgt, hvorvidt deres foretrukne trådløse mødeværktøj er en sikker løsning i forhold til cybersecurity. Der er tale om it-ansvarlige i et udsnit af både små, mellemstore og store virksomheder i Danmark. Og det tal er alt for højt ifølge Bo Cramér, adm. direktør i BenQ Nordic, der er initiativtager til undersøgelsen.

”De fleste virksomheder har styr på, at de skal beskytte deres computere og netværk imod sikkerhedstrusler, men mange ved ikke, at behovet for beskyttelse gælder al hardware – også et trådløst mødeværktøj der sikrer, at man nemt kan mødes online og dele diverse dokumenter. Det er et meget overset område,” siger Bo Cramér.

Han henviser til, at trådløse præsentationsløsninger såvel som en fladskærm i et mødelokale i dag er at betragte som intelligente enheder, der er tilkoblet internettet og derfor udgør en potentiel sikkerhedstrussel. Virksomheder risikerer derfor blandt andet at få stjålet de data, de deler under onlinemøder – som både kan være personfølsomme og forretningskritiske.

Det kan i særlig grad være kritisk for kommuner, skoler, banker og advokatkontorer – men ifølge Bo Cramér bør også helt almindelige virksomheder se i retning af sikkerhedsprotokollen WPA2 og tofaktorgodkendelse, ligesom han af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler kun at benytte hardwarebaserede mødeværktøjer uden behov for at installere software.

Undersøgelse: Hver fjerde danske virksomhed ved ikke om deres onlinemøder er sikre”Danmark er i høj grad i fokus hos alverdens cyberkriminelle, og det er danske virksomheder nødt til at forstå alvoren af. Et godt sted at starte er ved at betragte alle enheder, der er til tilkoblet internettet, som en potentiel sikkerhedsrisiko – uanset om der er tale om printere, alarmanlæg, robotplæneklippere eller trådløse mødeværktøjer. Og så er det en rigtig god ide at have særligt fokus på de mange forretningskritiske dokumenter, der bliver delt under onlinemøder,” siger han.

Det svarer de adspurgte på spørgsmålet ”Har du eller andre i virksomheden undersøgt, om din virksomheds foretrukne trådløse mødeværktøj er en sikker løsning i forhold til cybersecurity?

Ja 60 procent
Nej 25 procent
Ikke relevant – benytter ikke trådløst mødeværktøj 9 procent
Ved ikke 7 procent

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>