Er likes og følgere stadig in?
Hjem UNDERSØGELSE Er likes og følgere stadig in?

Er likes og følgere stadig in?

Af Redaktionen

Undersøgelser viser, at det er vigtigere at være social og få venner på sociale medieplatforme end at være influencer

En nylig undersøgelse blandt 9.725 unge deltagere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland viser, at unge i alderen 13-25 år primært bruger sociale medieplatforme til at finde nye venner, holde kontakten med familie og venner samt underholdning.

Følgere, likes og influencere er ikke noget, som denne generation stræber efter.

Den nordiske undersøgelse blev foretaget af den sociale medieplatform Yubo. Undersøgelsen viser, at unge danskere i alderen 13-25 år primært bruger sociale medieplatforme til at møde nye venner (70%). For denne generation er følgere, likes og influencere ikke så vigtigt elementer. Denne generation foretrækker i stedet at skabe nye kontakter, blive inspireret, lære nye ting og holde sig opdateret om, hvad der sker i verden omkring dem.

”Jeg læste en artikel, hvor der stod, at folk med mere end 200 følgere er mere tilbøjelige til at føle sig pressede, når det kommer til deres udseende, end dem med færre følgere. Det rørte noget i mig – så i modsætning til andre apps på de sociale medier opfordrer vi vores brugere til ikke at være og have følgere, men i stedet hænge ud online på en autentisk måde og skabe ægte interaktioner online uden presset, som kommer med følgere. Vær en ven, ikke en følger,” siger Sacha Lazimi, Yubos CEO og grundlægger.

Er likes og følgere stadig in?I modsætning til andre sociale medier har Yubo-appen skabt en platform uden følgere eller likes, som giver generation Z-brugere mulighed for at være sociale online uden at føle et press for at skulle leve op til, hvor mange likes deres indhold får. Appens førende teknologi inden for livestreaming gør, at brugere kan deltage i livechats i realtid og hænge ud med venner på en autentisk måde og i et sikkert miljø.

Yubo samarbejder med sine brugere for at afskaffe konceptet ”følgere” på sociale medier med budskabet: “Venner, ikke følgere”.

Ulemperne ved ​​sociale netværk

Resultaterne fra undersøgelsen varierer i de fire nordiske lande. Blandt danske unge var mobning den største ulempe på sociale netværk (54%) efterfulgt af bedømmelse af udseende, stil og kropsbygning (50%) og sexisme (44%).

Resultaterne i undersøgelsen understreger, hvorfor det er vigtigt for unge på sociale netværk at få nye venskaber i stedet for at stræbe efter at få flere følgere og likes eller følge influencere.

I Sverige svarede de unge, at den største ulempe ved sociale netværk er, at de bedømmes på udseende, stil og kropsbygning. Dernæst fulgte mobning og chikane. De tre største ulemper ved sociale netværk blandt finske unge er chikane, racisme og mobning. I Norge svarede de unge, at de største ulemper ved sociale netværk er mobning, racisme og chikane.

Sikkerhed er det vigtigste for Yubo

Yubo har i øjeblikket mere end 50 millioner brugere over hele verden. Yubos succes skyldes, at den sociale medieplatform er et sjovt sted at hænge ud, fordi det er et sikkert sted. Yubos mål er at være det sikreste sted for unge, hvor de kan finde ud af mere om verden og sig selv.

Derfor arbejder Yubo dagligt på at forbedre sikkerheden på platformen med AI-teknologi, der bl.a. bekræfter brugerens alder og identitet. Desuden er der et moderatorteam, som scanner og gennemgår platformen dagligt for at stoppe mobning, chikane, racisme og sexisme. I 2020 blev mere end 600.000 brugere bedt om at verificere deres alder og identitet.

Yubo har også strenge retningslinjer for fællesskabet, så samtaler mellem brugere forbliver respektfulde på samme måde som ude i det virkelige liv. Yubo gør en stor indsats for at opdage indhold, der ikke overholder vores retningslinjer og få det fjernet fra platformen. Til dette formål analyserer Yubos algoritmer alt indhold, der deles på Yubo.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>