Nysgerrighed er det nye sort på arbejdsmarkedet
Hjem UNDERSØGELSE Ny SAS Institute-undersøgelse viser at nysgerrighed er det nye sort på arbejdsmarkedet

Ny SAS Institute-undersøgelse viser at nysgerrighed er det nye sort på arbejdsmarkedet

Af Redaktionen

Ny SAS Institute-undersøgelse viser at nysgerrighed er en medarbejderkvalitet i høj kurs – og med stigende efterspørgsel.

Men mange organisationer kæmper med at udvikle og udnytte denne færdighed. Det kan koste på innovations-kontoen.

Nysgerrighed bliver i stigende grad anerkendt som en værdifuld egenskab blandt medarbejdere. Arbejdsgivere efterspørger i stigende grad nysgerrighed som et redskab til at løse nogle af de største udfordringer, virksomheder og organisationer står over for i dag – fra forbedring af medarbejderfastholdelse og jobtilfredshed til at skabe mere innovative, samarbejdende og produktive arbejdspladser. Det viser SAS Institutes nye Curiosity@Work Report, som bygger på input fra næsten 2.000 ledere globalt såvel som analyse af LinkedIn data fra det seneste år.

Nysgerrighed er det nye sort på arbejdsmarkedet

Rapporten definerer nysgerrighed som lyst og vilje til at søge ny information, få nye erfaringer og udforske nye muligheder, og fremhæver vigtigheden af ​​denne egenskab, uanset medarbejderens rolle eller niveau i organisationen. Undersøgelsen viste, at næsten tre fjerdedele (72%) af lederne mente, at nysgerrighed er en meget værdifuld egenskab hos medarbejderne, hvor mere end halvdelen er meget enige i, at nysgerrighed reelt påvirker virksomheden (59%), og at medarbejdere, der udviser mere nysgerrighed, klarer sig bedre (51 %).

”Vores forskning tegner et stærkt billede af, at nysgerrighed ikke længere bare er rart at have. Tværtimod er denne færdighed blevet en forretningsmæssig nødvendighed, der hjælper virksomheder med at håndtere kritiske udfordringer og fremme innovation,” udtaler Jay Upchurch, CIO hos SAS.

Nysgerrighed vækster på LinkedIn
Rapporten afslører også, at nysgerrighed er et varmt emne på LinkedIn. Ifølge LinkedIn-data har der år-til-år været en stigning på 158% i opslag, delinger og artikler, der nævner nysgerrighed, 90% vækst i jobopslag, der nævner nysgerrighed, og 87 % vækst i omtalen af ​​færdigheder relateret til nysgerrighed.

De fleste ledere i rapporten er også enige om at nysgerrighed er særlig værdifuld, når man skal innovere sig frem til nye løsninger (62%), tackle komplekse problemer (55%) og analysere data (52%), hvilket gør det til en vigtig egenskab i forhold ti at fremme dataindsigt og integration.

For at lykkes over de næste tre år, mener de adspurgte ledere at deres organisationer har brug for medarbejdere med teknisk ekspertise inden for områder med kunstig intelligens (63%) og dataanalyse (60%) samt personlige egenskaber som kreativ tænkning (59 %) og problemløsning (59%). Lederne siger dog også, at de har svært ved at finde nok nye medarbejdere med denne kombination af nødvendige tekniske færdigheder (65%) og personlige egenskaber (60%) – såsom nysgerrighed.

Samtidig står flere end halvdelen af ​​lederne over for udfordringer med at fastholde gode medarbejdere (52%), få ​​medarbejderne til at flytte sig videre ud over de grundlæggende arbejdsopgaver (51 %) og drive tværgående samarbejde med andre teams og afdelinger (50%).

Men når organisationen har tilstrækkelig nysgerrighed adresseres disse vigtige forretningsmæssige udfordringer mere direkte. De adspurgte ledere var enige om, at de meget værdifulde fordele ved nysgerrighed omfatter større effektivitet og produktivitet (62%), mere kreativ tænkning og løsninger (62%), stærkere samarbejde og teamwork (58%) og større medarbejderengagement og jobtilfredshed (58% ).

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>