Teknologi som redder liv

Takket være de robuste og hårdføre Panasonic TOUGHBOOK G1 tablets kan brændvæsenet i den norske by Sandefjord mere effektivt udføre deres livsvigtige arbejde. Se video her

Det norske brandvæsen i Sandefjord har altid en Panasonic TOUGHBOOK G1 tablet med sig i brandbilen under udrykninger. Enheden, som er fastspændt til bilens instrumentbræt i en docking-station, viser både den hurtigste vej til ulykkesstedet samt eventuelle vejbomme og broer. Samtidig giver den en oversigt over hændelsen og modtager opdaterede informationer fra alarmcentralen.

Samtidig er det et krav, at tablets er både vand- og støvtætte, kan holde til høje temperaturer og til at blive tabt, hvilket G1 lever op til.

”Vi arbejder under krævende forhold, og derfor stiller vi høje krav til både mandskab og udstyr. Under en brandslukning kan det være, at jeg må kaste tabletten fra mig, og det kan den holde til. Ikke mindst bruger vi store mængder vand i forbindelse med brandslukning, og derfor er enheder, som ikke tåler vand, varme, kulde, stød og sollys ubrugelige for os,” siger Jan Helge Olsen, indsatsleder hos Sandefjord brand- og redningsvæsen.