NY RAPPORT: VEDVARENDE ENERGI I EUROPA VIL VOKSE EKSPLOSIVT I DET NÆSTE ÅRTI
Hjem Energi Vedvarende energi i Europa vil vokse eksplosivt i det næste årti

Vedvarende energi i Europa vil vokse eksplosivt i det næste årti

Af Redaktionen

I en ny rapport analyseres data fra mere end 300 kilder for at identificere de vigtigste udfordringer og indsigter om vedvarende energi.

Norden forventes at spille en nøglerolle i den fremtidige omstilling.

Ifølge en rapport fra konsulentbureauet White Space Strategy vil Europa opleve enorme ændringer inden for vedvarende energi i løbet af det næste årti og derefter. Rapporten har analyseret mere end 300 forskellige datakilder og er udarbejdet på bestilling af Panasonic TOUGHBOOK. De vigtigste forudsagte ændringer omfatter:

  • Næsten 84% af den energi, der produceres i Europa, vil komme fra enten solenergi, landvind, havvind eller vandkraft i 2050 – sammenlignet med lige under 50% i 2021.
  • Solenergi vil overhale vindenergi på land som den primære vedvarende teknologi i de europæiske lande.
  • NY RAPPORT: VEDVARENDE ENERGI I EUROPA VIL VOKSE EKSPLOSIVT I DET NÆSTE ÅRTIUdbygningen af vandkraft vil være begrænset til bestemte bjergområder i form af mindre og fjerntliggende infrastrukturer.
  • Nordsøen vil forblive den mest udviklede region for produktion af vindenergi på havet, men vil også i stigende grad blive omgivet af vindmølleparker i Østersøen og Den Engelske Kanal.
  • De sydeuropæiske markeder vil i stigende grad investere og søge at udvide deres infrastruktur for vedvarende energi.

I rapporten, “The Future of European Renewable Energy”, samles data i en omfattende vurdering af de tendenser, der påvirker markedet. Den behandler de drivende faktorer bag væksten i vedvarende energi i Europa, fremskridtene i overgangen til vedvarende energi, udvalget af forskellige vedvarende energikilder og de færdigheder og mobile teknologiske værktøjer, der er nødvendige for at støtte industrien.

“Efterhånden som de europæiske lande i højere grad går over til vedvarende energi, vil ekspertisen og kompetencerne omkring denne infrastruktur skulle vokse og bevæge sig på tværs af Europa. Personalet, der arbejder i disse nye miljøer, skal være udstyret med teknologi, der gør det muligt for dem at arbejde effektivt og virkningsfuldt i barske, spredte og fjerntliggende omgivelser”, siger Andrew Downs, direktør hos White Space Strategy.

Ulrika Sturk, Panasonic TOUGHBOOKs regionale marketingchef for Norden, siger: “De nordiske lande har en lang tradition for at være pionerer inden for vedvarende energi som vandkraft og vindkraft, og vi har alle muligheder for at bane vejen for resten af verden. Hvis det skal lykkes os at vende klimaudviklingen, kræver det en historisk turn-around og en indsats fra alle lag. Det er naturligvis politikerne og de største nationer, der træffer de vigtigste beslutninger ved at underskrive aftaler og forpligte sig til at reducere CO2 -emissionerne. Men alle kan og bør deltage ved at ændre vores adfærd i retning af en mere bæredygtig fremtid.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>