Brothers AiRScouter briller er ideelle at lave film med
Hjem Nye Produkter Brothers AiRScouter briller er ideelle at lave film med

Brothers AiRScouter briller er ideelle at lave film med

Af Redaktionen

Brother finder hele tiden nye områder og nye måder at bruge sine utraditionelle briller med indbygget computerskærm. AirScouter er netop lanceret i tredje generation og i tre forskellige versioner, som gør dem endnu mere fleksible end før.  

Brothers AiRScouter briller er ideelle at lave film med 2Professionelle filmfolk og videoentusiaster, der arbejder med droner, har kastet deres kærlighed over Brothers AiRScouter briller med indbygget computerskærm i miniformat.

De udnytter, at de kan se verden som normalt gennem et par briller med vinduesglas i, men samtidig får vist et skærmbillede fra videokameraet lige foran øjnene.

AiRScouter kommer på den måde til at fungere som en helt ny form for billedsøger, som fotograferne kan bruge uden at skulle flytte øjnene og kigge på en traditionel skærm. Hvad kameraet ser, ser de også. Billedet kommer så at sige ”direkte ind på nethinden”.

Filmfotografer og dronepiloter er de nyeste målgrupper for AiRScouter, der er blevet et attraktivt nichemarked for Brother. Den japanske virksomhed er ellers mest kendt for sine printere og labelprintere, og er iblandt verdens største på dette marked.

Fra teknikere til filmfolk

AiRScouter var egentlig udviklet til industrielle formål, dvs. til håndværkere, ingeniører og servicefolk, der f.eks. har brug for at se billeder og tegninger af et produkt, samtidig med at de bygger eller reparerer det. Mange af de første købere af AiRScouteren var derfor virksomheder, som udnyttede muligheden for at teknikere fik et elektronisk manual vist i brillens lille skærm, mens de sad foran en maskine, de skulle reparere.

Andre kunder af første generation brugte AiRScouteren til fabrikkers montagebånd, hvor det er vigtigt, at f.eks. små elektroniske elementer bliver placeret helt korrekt og i den rette rækkefølge. Samlebåndsmedarbejdere får via ”skærmbrillen” vist vejledninger eller små videoer foran øjet, mens de er i gang med deres opgaver.

Fra anden generation af AiRScouter kom også mange uddannelsesinstitutioner med på ”brille-vognen”. AiRScouter er nemlig et oplagt værktøj til studerende eksempelvis indenfor IT, biologi, fysik og teknik.

Nu er tredje generation af AiRScouter på banen, og den appellerer til en endnu bredere målgruppe. Filmfolk er blot de mest åbenlyse, fordi f.eks. muligheden for at følge kameraet på en drone oppe i luften gør AiRScouter til den ideelle ekstra ”styrmand”.

“Hvis du skyder udenfor, især i stærkt sollys, kan det være ekstremt svært at bruge en monitor på grund af blænding. Med AiRScouter er det let at kontrollere fokus. Du har mulighed for at kigge rundt og kontrollere dine omgivelser, mens du bevæger dig og samtidig holder fokus.” forklarer amerikaneren Matthew Carmody, der er professionel filmfotograf.

Dronespecialisten tilføjer, at man har meget bedre kontrol med sit flyvende kamera, når man har Brothers AiRScouter briller på. Man skal ikke hele tiden flytte blikket fra dronen i luften og ned på en tablet eller laptop for at følge med. Man har hele sceneriet lige foran sine øjne.

Begge er enige om, at AiRScouter nok skal blive meget mere udbredt, efterhånden som både flere kreative og produktionsfolk opdager mulighederne i et par briller med integrereret skærm.

Stort billede på lille skærm

Brother lancerer tre nye modeller i den tredje generation af AiRScouteren. Alle måler 264 gange 183 gange 26 mm og vejer omkring 160 gram. Forskellene ligger i, om brillerne har et eget integreret batteri eller skal have strøm via et kabel fra f.eks. en laptop.

AiRScouterens lille gennemsigtige LCD-skærm kan via sin unikke optik vise, hvad der svarer til indholdet på en 19 tommer stor monitor. Billedkvaliteten er HD og kan øges med en HD-SDI forbindelse. Via en lille drejeknap på brillen kan man variere fokus trinløst fra 30 cm til uendeligt.

AiRScouter er vandtæt efter IP-54 specifikationerne, og miniskærmen kan justeres og vinkles frit foran øjet ved hjælp af den fleksible arm, den er monteret på. Opladning af batteriet foregår med et standard MicroUSB-stik, mens videoforbindelsen kører over et HDMI-stik på brillestellet.

Brother AiRScouter er kompatibel med både laptops, tablets, smartphones og et stort udvalg af kameraer. Ud over den medfølgende software findes apps og programmer, der er skræddersyede til en lang række formål.

Priser

Brother AiRScouter WD-350B skal koste 5.799 kr. ekskl. moms (7.249 kr. inkl. moms).

Brother AiRScouter WD-360B er prissat til 13.999 kr. ekskl. moms (17.499 kr. inkl. moms).

Brother AiRScouter WD-370B skal koste 11,499 kr. ekskl. moms (14.374 kr. inkl. moms).

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>