Mazda2 med ny teknik og flere valgmuligheder
Hjem EFTER ARBEJDE Mazda2 med ny teknik og flere valgmuligheder

Mazda2 med ny teknik og flere valgmuligheder

Af Redaktionen

Mazda2 introduceres nu i en 2022-udgave, der giver den dynamiske minibil en teknisk opdatering og et udvidet modelprogram.

Modelprogrammet strækker sig fra en højt udstyret basismodel til en kompakt luksusbil med automatgear og masser af udstyr. Priserne begynder ved 159.000 kr.

Umiddelbart ligner Mazda2 sig selv, men under motorhjelmen er der sket ting og sager. En teknisk nyskabelse i motorens indsprøjtnings- og forbrændingssystem forbedrer forbrændingen og tillader et ekstremt højt kompressionsforhold. Resultatet er et betydeligt lavere brændstofforbrug og en reduktion af CO2-udslippet med op til 12%. I praksis betyder det, at den mest økonomiske Mazda2 nu kører op til 20,8 km/l ved blandet kørsel efter WLTP-normen. Alligevel er den i stand til at accelerere fra 0-100 km/t på 9,8 sekunder.

Med den tekniske opdatering følger også flere muligheder for at kombinere motorer, udstyr og gearkasser. Mazda2 tilbydes fremover i to versioner med et 6-trins automatgear i kombination med 1.5-liters motoren med 90 hk. Derudover introduceres en sportslig overbygning med en 115 hk udgave af 1.5-liters motoren og højeste udstyrsniveau.

Mazda2 med ny teknik og flere valgmulighederDer er nu som før tre udstyrsniveauer: Sense, Sky og Cosmo. Sense er laveste udstyrsniveau, men man får alligevel udstyr som aircondition, automatisk nødbremse med fodgængerregistrering, LED-forlygter, Mazda Connect infotainmentsystem og Apple CarPlay.

Vælger man en Mazda2 Sky, får man desuden udstyr som 15” aluminiumsfælge, mørktonede bageste ruder, vejbaneassistent, parkeringssensorer bag og trådløs Apple CarPlay.

Mazda2 Cosmo har derudover blandt andet et head-up-display, adaptive LED-forlygter med segmentinddeling, 16” aluminiumsfælge, varme i rattet, Blind Spot Monitoring, bakkamera og skiltegenkendelse.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>