Racerkører sætter Rolex Daytona på auktion for at hjælpe Ukraines børn
Hjem EFTER ARBEJDE Racerkører sætter Rolex Daytona på auktion for at hjælpe Ukraines børn

Racerkører sætter Rolex Daytona på auktion for at hjælpe Ukraines børn

Af Redaktionen

Nu har du mulighed for at få fingrene i et vaskeægte vinderur, som den danske racerkører Michael Christensen vandt under det prestigefyldte Daytona 24-timers-løb. 

Den tidligere verdensmester ønsker at støtte børn i Ukraine til en bedre fremtid og har derfor valgt at sætte sit yderst sjældne Rolex Daytona på auktion. Uret kommer under hammeren hos Bruun Rasmussen den 28. september. 

Se videoen, hvor urekspert, Kristian Haagen og racerkører, Michael Christensen taler om det udbudte Rolex Daytona HER.

Den 32-årige racerkører og fabrikskører for Porsche Motorsport, Michael Christensen, husker tydeligt 24-timers-løbet i 2017 i Daytona. Efter at hans kollegaer havde kæmpet mod flere udfordringer som regn og kulde, satte han sig i bilen godt to timer inden målstregen. Her lykkedes det ham at køre bilen fra en 7. plads og hele vejen frem til sejr. Sammen med sit hold kunne danskeren træde op på vinderpodiet, hvor han som præmie modtog det ikoniske Rolex Daytona.

Nu har Michael Christensen valgt at sætte sit vinderur på auktion hos Bruun Rasmussen. Uret er som noget helt unikt laserindgraveret, hvilket viser, at det er overrakt som præmie til Daytona 24-vinderen. Det er vurderet til 250.000-300.000 kr. og Michael Christensen ønsker at donere overskuddet fra auktionen til Red Barnet i Ukraine:

”Jeg er helt klar over, at det nærmest er uhørt, at man som racerkører, der har vundet 24-timers-løbet på Daytona, sælger et af disse helt unikke ure. Uret står mit hjerte nært, da det er fra en af mine største og mest stolte sejre. Samtidig er situationen i Ukraine helt forfærdelig og trist, og da jeg så på uret, tænkte jeg, at jeg kan opnå så meget mere med det end blot at have det liggende i min bankboks. Jeg har selv været så heldig at vokse op i trygge rammer og gøre det, jeg gør nu, mens de fleste børn i Ukraine vokser op under helt andre omstændigheder, end jeg gjorde. Hvis jeg kan hjælpe bare en lille smule, så de kan se frem til et bedre liv, gør jeg det,” fortæller Michael Christensen.

Udover 24-timers-løbet på Daytona er Michael Christensen kendt som en af de stærkeste sportsvognskørere i verden efter at have vundet løb som 24-timers-løbet Le Mans, 24-timers-løbet på Nürburgring, 24-timers-løbet på Spa, 12-timers-løbet på Sebring, ligesom han i 2018/19 vandt det officielle VM “FIA WEC” i GTE klassen.

Et Rolex-ur til vindere

Det udbudte Daytona-ur er en videreudvikling af den sportsmodel, som Rolex lancerede i 1963 under modelnavnet Cosmograph og er designet til al slags ræs. Med inspiration fra racersporten er uret designet med en stopursfunktion og et tachymeter, der kan benyttes til at måle hastighed. På bagsiden finder man en laserindgraveret inskription, der bekræfter, at netop dette ur er givet som præmie ved 24-timers-løbet i Daytona. Æsken, som uret kommer i, er ligeledes speciel, da udsmykningen kun ses på de Rolex-æsker til ure, der er vundet ved dette løb.

’’Der findes i forvejen utrolig mange ligheder mellem ure og biler, ikke mindst den store påskønnelse af både ingeniør- og designarbejde, men det er sjældent, at man ser begge dele kombineret på én og samme auktion. Selv om mange Daytona-modeller kan virke ens, så er det netop i detaljen, at man kan finde noget spændende,’’ siger Vilhelm Islandi Bramsen, afdelingsleder for armbåndsure hos Bruun Rasmussen.

”Foruden urets særprægede bagkasse bærer det på en emotionel værdi, som kan være svær at beskrive, idet det er givet som førstepræmie ved ét af verdens største racerløb. En helt og aldeles fantastisk historie,” fortæller han.

Den udbudte Daytona-model har referencen 116503 og er af 18 karat guld og stål med hvid skive, guldindeks og -visere og udstyret på en ”Oyster”-lænke med foldespænde. I uret sidder et kronografværk med automatisk optræk, kalibernummer 4130.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>