Stor opgradering af Snowflakes data cloud giver sikker generativ AI, nye Language Learning modeller og apps
Hjem NYE PRODUKTER Stor opgradering af Snowflakes data cloud giver sikker generativ AI, nye Language Learning modeller og apps

Stor opgradering af Snowflakes data cloud giver sikker generativ AI, nye Language Learning modeller og apps

Af Redaktionen

Data cloud-virksomheden Snowflake har netop lanceret nye opdateringer til Snowflake-platformen, der dækker en række væsentlige forbedringer, der kommer til at øge virksomheders muligheder for dataanalyse, -indsigter og -brug betragteligt.

På Snowflakes årlige event, Snowflake Summit i Las Vegas, bliver en lang række af virksomhedens stakeholders og brugere i dag præsenteret for opdateringer, der kommer til at få stor betydning for brugen af Snowflakes platform.

”Med al ydmyghed har vi ganske enkelt revolutioneret, hvordan der kan bygges i en Data Cloud. Her får dataanalytikere, dataingeniører og applikationsudviklere mulighed for at programmere næsten alt, hvad de drømmer om, uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller data governance. Vores investeringer, sammen med vores Machine Learning- og streamingfunktioner får sat data i fast arbejde og åbner op for nye muligheder og øget fleksibilitet,” siger Christian Kleinerman, SVP of Product, Snowflake.

Blandt dette års store nyheder på Snowflake Summit 2023 er:

Et kæmpe skridt op for sikker generativ AI og ML

Med den nye Snowpark Container Service kan udviklere køre sikker generativ AI i dataskyen. Denne væsentlige opgradering betyder, at computerkraft og -infrastruktur udvides, så brugerne kan køre workloads, som full-stack-applikationer, hosting af Language Learning Models og robust modeltræning, langt mere sikkert. Samtidig udvides mulighederne for ML (Machine Learning), der bliver nemmere at udvikle og udføre.

For at kunne tilbyde denne opgradering har Snowflake indgået partnerskaber med NVIDIA, Alteryx, Astronomer, Dataiku, Hex, SAS, m.fl. for at kunne give kunderne en mere sikker, nem og datastyret adgang til et omfattende udvalg af produkter og løsninger.

Hermed får dataanalytikere, dataingeniører og applikationsudviklere nye muligheder for at bygge hurtigere og mere effektivt i Data Cloud. Med lanceringen af Snowpark Container Services åbnes der for bl.a. for, at brugerne kan udføre accelereret computing med NVIDIA GPU’er og AI-software til at køre flere workloads på Snowflakes sikre og datastyrede platform. Her er der adgang til et bredt udvalg af AI- og machine learning-modeller (ML), API’er, internt udviklede applikationer, mmm.

Stor opgradering af Snowflakes data cloud giver sikker generativ AI, nye Language Learning modeller og appsVed hjælp af Snowpark Container Services får brugerne også adgang til et omfattende katalog af tredjepartssoftware og apps, herunder store LLM’er (Language Learning Models = sprogmodeller), Notebooks, MLOps-værktøjer, mm. Samtidigt forenkler og opgraderer Snowflake brugernes muligheder for at udvikle, operationalisere og forbruge ML-modeller, hvilket giver langt flere mulighed for at bringe deres data og ML-modeller til live og bruge dem i interaktive apps og avancerede streamingfunktioner. Her giver den kommende Snowflake Native App udviklerne mulighed for at skabe sofistikerede apps.

Ny stor sprogmodel trækker indsigter ud fra dokumenter

I løbet af de næste fem år vil mere end 90 procent af verdens data være ustrukturerede i form af dokumenter, billeder, video, lyd, mm., ifølge IDC. Denne enorme mængde ustrukturerede data gemmes rutinemæssigt af organisationer, men processen med at få værdifulde indsigter ud af disse data har indtil nu været manuel og fejlbehæftet.

Med Document AI lancerer Snowflake en ny stor sprogmodel (LLM) bygget på Applicas banebrydende generative AI-teknologi, der hjælper kunderne med at få indsigter fra deres mange dokumenter og sætte deres ustrukturerede data i arbejde.

Samlet set kommer Snowflakes understøttelse af ustrukturerede data og den nye indbyggede Document AI til at gøre det nemt for organisationer, at forstå og udvinde værdi fra disse mange slags dokumenter.

Snowflake opgraderer også Iceberg Tables, der kan eliminere datasiloer og give organisationer mulighed for at bruge åbne tabelformater med hurtig ydeevne og som sikrer data-governance på enterpriseniveau. Dette gælder både for data i Snowflakes katalog og data, der administreres af andre kataloger.

Derudover giver det nye Snowflake Performance Index (SPI) øget gennemsigtighed og målinger på Snowflakes performanceforbedringer. Det viser, at forespørgselstiden er reduceret med 15 procent på stabile kundeworkloads i løbet af de sidste otte måneder – og viser, at Snowflake fortsat forbedrer kundernes pris pr. performance.

Nye muligheder for at udvikle apps og få adgang til spændende datasæt

På Snowflakes Marketplace kan man købe og sælge datasæt på en sikker og pålidelig måde. Nu løfter Snowflake sløret for Snowflake Native App Framework, hvor organisationer kan udvikle databerigede og avancerede apps, og på den måde øge sin indtjening og udvide sit datasamarbejde med andre organisationer. Her kan udviklere bygge nye apps og samtidig være sikre på, at alle sikkerhedsparametre er overholdt. Virksomheder, som Goldman Sachs, Bond Brand Loyalty og Capital One Software m.fl., har allerede har taget det nye framework i brug, og mere end 100 virksomheder er i gang med at udvikle deres egne.

På Snowflake Marketplace åbnes der i dag for flere end 25 nye apps, som Snowflake-kunder tilbyder til salg. Én af dem er den globale finansielle servicevirksomhed, The Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), der har brugt Snowflake Native Apps i Data Cloud til at bygge faktiske og hypotetiske porteføljer, som deres analytikere og kunder kan bruge til at modellere scenarier og forudsige med.

”Snowflake Native Apps er en integreret del af vores moderniseringsrejse. Ved at bygge med Snowflake Native App Framework har vi forbedret måden vores kunder får adgang til, deler og udnytter data på tværs af en række DTCC-tjenester på Snowflake Marketplace. Snowflake Marketplace kommer til at modernisere hele finanssektoren og fundamentalt ændre, hvordan finansiel data behandles,” siger Lynn Bishop, CIO, DTCC.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>