IKEA lancerer VINDSTYRKA – en smart sensor til måling af luftkvaliteten i hjemmet
Hjem NYE PRODUKTER IKEA lancerer VINDSTYRKA – en smart sensor til måling af luftkvaliteten i hjemmet

IKEA lancerer VINDSTYRKA – en smart sensor til måling af luftkvaliteten i hjemmet

Af Redaktionen

Ren luft i hjemmet er afgørende for vores velbefindende, og et af de første skridt til bedre luft er at skabe en øget bevidsthed om de forurenende partikler, der findes indendørs.

IKEAs nye VINDSTYRKA luftkvalitetssensor gør det muligt at måle og overvåge niveauet af forurenende partikler i luften og supplerer det eksisterende IKEA-sortiment af smarte løsninger, der kan forbedre luftkvaliteten i hjemmet.

Ifølge WHO indånder 9 ud af 10 mennesker på verdensplan forurenet luft. Luften indendørs kan være lige så forurenet som luften udendørs, men mange undervurderer alligevel risikoen for luftforurening i hjemmet.

IKEA ønsker at give alle adgang til renere luft og forbedret indeklima med løsninger, der forbedrer kvaliteten af den luft, vi indånder. For at skabe større bevidsthed om luftforurening lancerer IKEA VINDSTYRKA, en ny smartsensor, som kombinerer teknologi og design og gør det muligt at måle og overvåge luftkvaliteten i hjemmet.

IKEA lancerer VINDSTYRKA – en smart sensor til måling af luftkvaliteten i hjemmet

IKEA lancerer VINDSTYRKA luftkvalitetssensor

– Vi tilbringer det meste af vores tid indendørs, alligevel har mange af os en tendens til at glemme alt om luftforurening i hjemmet. Vi tager det for givet, at luften i vores hjem er ren. Hverdagsaktiviteter som madlavning eller rengøring kan forringe luftkvaliteten i lige så høj grad som trafikos. Med VINDSTYRKA har ambitionen været at skabe en højtydende luftkvalitetssensor, der kan hjælpe vores kunder med at blive mere bevidste om kvaliteten af den luft, de indånder i deres hjem, siger Henrik Telander, produktchef i IKEA.

De mest skadelige forurenende partikler (PM2,5) kan ikke ses med det blotte øje. VINDSTYRKA har et display, der viser PM2,5 niveauer, luftfugtighed, temperatur og TVOC.

Når sensoren er tilsluttet IKEAs hub for smartprodukter, DIRIGERA, er det muligt at tilgå niveauerne for luftkvaliteten direkte i IKEA Home-appen. VINDSTYRKA kan bruges alene, men også til at forbedre effekten af andre IKEA smartprodukter som STARKVIND luftrenseren. Ved at tilslutte VINDSTYRKA til STARKVIND kan ventilatorhastigheden automatisk justeres i overensstemmelse med mængden af PM2,5 i luften, hvilket sikrer, at luften i hjemmet altid er så ren som muligt.

VINDSTYRKA er tilgængelig i IKEAs varehuse og online på ikea.dk fra 1. april 2023 og koster 299 DKK.

  • PM2,5 er partikler, der kan indåndes, og som er mindre end 2,5 mikrometer (en tusindedel af en millimeter).
  • TVOC betyder Total Volatile Organic Connection og er et mål for forureningsbelastningen fra forskellige gasformige forurenende partikler.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>