Langtidssupport på den helt rigtige måde: De fire år gamle Fairphone 3 og 3+ får Android 13
Hjem NYE PRODUKTER Langtidssupport på den helt rigtige måde: De fire år gamle Fairphone 3 og 3+ får Android 13

Langtidssupport på den helt rigtige måde: De fire år gamle Fairphone 3 og 3+ får Android 13

Af Redaktionen

Den mest bæredygtige smartphone er den, du allerede ejer.

Og med Android 13 til Fairphone 3 og 3+ sikrer Fairphone, at Fairphone-ejere kan bruge deres telefoner så lang tid som muligt.

København, Danmark, 13. april 2023 – Fairphone, den hollandske socialøkonomiske og bæredygtigheds-fokuserede smartphone-producent, annoncerer, at deres ældre Fairphone 3 og 3+-modeller vil blive opdateret til Android 13. En beta-version kan allerede tilgås fra i dag, og alle Fairphone 3 og 3+-ejere vil kunne opdatere til den nye Android-version allerede i juni.

Den nye opdatering rykker Fairphone 3/3+ fra Android 11 direkte til Android 13, og den nye opdatering er en manifestation på Fairphones intention om at skabe så langtidslevende smartphones som muligt.

Langtidssupport på den helt rigtige måde: De fire år gamle Fairphone 3 og 3+ får Android 13Ældre smartphones’ chipsæt bliver ikke længere supporteret af chipsæt-producenten, hvilket er grunden til, at mange ældre Android-smartphones ikke forbliver opdaterede med den nyeste Android-version. Netop derfor sker udviklingen udelukkende hos Fairphone selv, hvilket er omfattende og tidskrævende, men også nødvendigt. Den samme tilgang har betydet, at den smart otte år gamle Fairphone 2 løbende har modtaget opdateringer og software-opgraderinger.

Support til 2026
Fairphone 3 blev oprindeligt udgivet i 2019 med Android 9, efterfulgt af den opgraderede Fairphone 3+ i 2020. Begge modeller er garanteret support frem til august 2024, men som med Fairphone 2 forventer Fairphone at supportere telefonen helt frem til mindst 2026. Det er unikt i Android-økosystemet, og Fairphone håber at kunne inspirere resten af branchen til at skabe smartphones med en længere levetid samt give længere support.

”Hos Fairphone slutter vi ikke med kundeplejen efter at have solgt en Fairphone: Vi supporterer dem så lang tid som muligt. Ved at tilbyde Android-opgraderinger til ældre telefoner sikrer vi, at de forbliver i brug i længere tid. Det går imod branche-normen, men den mest bæredygtige smartphone er den, du allerede ejer og bliver ved med at bruge,” siger Agnes Crepet, ansvarlig for Software Longevity hos Fairphone.

Fairphone er en hollandsk smartphone-producent med det ene formål at ændre smartphone- og tech-branchen indefra. Ved at skabe mere bæredygtige og fair-producerede smartphones og tech-produkter, kan Fairphone motivere branchen til at være mere ansvarlige. Fairphone-smartphones er produceret med mere bæredygtigt udvundne materialer ved bedre arbejdsforhold for både mine- og fabriksarbejdere til mere fair lønningsforhold og er samtidig så reparationsvenlige, at man selv kan skifte skærm og batteri på få minutter ved hjælp af en skruetrækker.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>