Sløset adfærd blandt ansatte udfordrer sikkerheden på den hybride arbejdsplads
Hjem Undersøgelse Sløset adfærd blandt ansatte udfordrer sikkerheden på den hybride arbejdsformer

Sløset adfærd blandt ansatte udfordrer sikkerheden på den hybride arbejdsformer

Af Redaktionen

Den seneste rapport fra HP Wolf Security viser, at sikkerhed ikke er en prioritet for mange kontoransatte, når de arbejder hjemmefra.

Det skruer prisen på sikkerheden i vejret i takt med hackernes stigende succes med phishing-angreb.

– HP Inc. offentliggjorde for nylig deres seneste HP Wolf Security rapport: Out of Sight & Out of Mind, et globalt studie der sætter fokus på, hvordan stigningen i hybride arbejdsformer har påvirket brugeradfærd, og hvordan dette har skabt nye udfordringer for mange virksomheders IT-afdelinger.

Hjemmearbejde kan være en omkostningstung affære. Den nye rapport kaster lys på en tendens, hvor et stigende antal ansatte køber og forbinder enheder uden at informere de IT-ansvarlige på deres arbejdsplads. Samtidig peger studiet på, at trusselsniveauet generelt er stigende som følge af hackeres øgede succes med at forbigå sikkerhedsforanstaltninger gennem phishing-angreb. Og hackernes øgede succes koster virksomheder dyrt. I studiet fremgår det, at omkostningerne for IT-support i relation til sikkerhedsforanstaltninger er steget med hele 52% de seneste 12 måneder.

Sløset adfærd blandt ansatte udfordrer sikkerheden på den hybride arbejdspladsOmkostningerne er steget som følge af IT-afdelingernes øgede tidsforbrug på at modvirke sikkerhedstrusler, som adfærden ved hjemmearbejdet har gjort nødvendig. Arbejdet for IT-afdelingerne bliver ikke nemmere af det faktum, at 70% af de medarbejdere der har klikket eller interageret med et phishing-link, svarer, at de ikke efterfølgende rapporterede det til deres IT-afdeling.

Studiet kombinerer data fra en global YouGov-undersøgelse af 8,443 kontoransatte der skiftede til at arbejde hjemmefra under pandemien og en global undersøgelse af 1.100 IT-ansvarlige foretaget af Toluna.

  • Ansatte køber og implementerer IT-udstyr udenom virksomhedens IT-afdeling: I undersøgelsen svarer 45%, at de har købt og implementeret IT-udstyr som PC’er og printere til hjemmekontoret i løbet af det seneste år. I forlængelse af dette fortæller 68%, at sikkerhed ikke var en afgørende faktor for dem, når de skulle købe nyt IT-udstyr. Hertil fortæller 43%, at de ikke inddragede deres IT-afdeling i installationen af deres nye PC. Det samme gælder for 50% af dem, der har købt en printer i
  • Phishing-angreb er en voksende trussel: I undersøgelsen svarer 74% af IT-afdelingerne, at de har set en stigning i antallet af medarbejdere, der har klikket på ondsindede phishing-links eller vedhæftede filer i e-mails de sidste 12 måneder. 40% af de kontoransatte i alderen 18-24 har klikket på ondsindede links i løbet af det sidste år, og næsten halvdelen (49%) siger, at de har gjort det mere efter, de er begyndt at arbejde hjemmefra. 70% af medarbejdere der har klikket eller interageret med et phishing-link, rapporterede det ikke til deres IT-afdeling. 24% mente ikke, det var vigtigt, 20% mente, det var for besværligt, mens 12% ikke gjorde det, af frygt for repressalier.

HP hjælper virksomheder med at sikre den hybride arbejdsplads ved at levere endpoint-sikkerhed, der giver IT-afdelinger bedre muligheder for kontrol og gennemsigtighed. Med HP Wolf Security får virksomheder en robust sikkerhedsløsning med indbygget beskyttelse hele vejen fra den fysiske enhed til cloud-tjenesten. HP Wolf Security giver den ideelle support der er nødvendig for at højne sikkerheden på den hybride arbejdsplads.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>