Virksomheder oplever flere afbrydelser i deres it-drift end nogensinde før
Hjem DELL TECHNOLOGIES Virksomheder oplever flere afbrydelser i deres it-drift end nogensinde før

Virksomheder oplever flere afbrydelser i deres it-drift end nogensinde før

Af Redaktionen

Ny global analyse fra Dell Technologies viser, at virksomheder har oplevet en kraftig stigning i antallet af afbrydelser som følge af et cyberangreb, i løbet af de sidste fire år.

Undersøgelsen afslører også, at syv ud af ti virksomheder føler sig sårbare overfor datatab på grund af flere hybride medarbejdere.

Hele 86 pct. af alle virksomheder har oplevet minimum én afbrydelse af deres it-drift i løbet af det sidste år. Det viser Dell Technologies’ dugfriske Global Data Protection Index 2022-undersøgelse. Undersøgelsen, der er udarbejdet sammen med analyseinstituttet Vanson Bourne, går i dybden med virksomheders sikkerhedsudfordringer i en tid, hvor datamængden stiger kraftigt. Den viser også, at næsten halvdelen (48 pct.) af disse afbrydelser skete på grund af et cyberangreb, hvilket er en stigning fra 28 pct. i 2018.

Analysen viser også, at 69 pct. af de adspurgte virksomheder frygter en cyberhændelse, der vil påvirke deres it-drift, inden for de næste 12 måneder.

Desuden har 40 pct. af de adspurgte virksomheder ikke mulighed for at genskabe virksomhedsdata med deres nuværende gendannelsesløsninger.

“Vores undersøgelse viser sort på hvidt, at der er et stigende behov for bedre cybersikkerhedsløsninger, der kan beskytte virksomhedernes stigende datamængder. Udover at flere virksomheder oplever afbrydelser på grund af cyberangreb, fortæller hele 70 pct. også, at de er mere sårbare overfor datatab end tidligere på grund af flere hybride medarbejdere,” siger Poul Kjeldgaad, der er Field CTO hos Dell Technologies i Danmark, og fortsætter:

“Samtidig er 67 pct. bekymrede over, at deres nuværende løsninger måske ikke kan holde malware og ransomwaretrusler fra døren. Klassiske endpoint-sikkerhedsløsninger er ikke tilstrækkeligt længere, fordi de ikke opdager alle trusler. Virksomheder har derfor behov for løsninger, der kan styrke deres cyberrobusthed, så deres data og applikationer altid er sikre, uanset hvor de befinder sig.

Virksomheder oplever flere afbrydelser i deres it-drift end nogensinde førVirksomheder ønsker Zero Trust
Dell Technologies GDPI-undersøgelsen giver en klar indikation af, at virksomhederne ønsker stærkere cybersikkerhed. Således svarer over halvdelen (56 pct.) af respondenterne, at de enten er ved at undersøge mulighederne for, eller allerede har planlagt at udrulle en Zero Trust-løsning.

Dog er der et stykke vej, før alle virksomheder har en Zero Trust-tilgang til deres cybersikkerhed. Undersøgelsen afslører nemlig, at blot 23 pct. af virksomhederne er i gang med at udrulle en Zero Trust-løsning, mens blot 12 pct. allerede har en fuldt implementeret løsning i dag.

”Det er positivt, at virksomhederne kan se nødvendigheden af at benytte en Zero Trust-tilgang, selvom der er en godt stykke vej til, at blot flertallet har implementeret teknologien. Langt de fleste virksomheder går en fremtid i møde, hvor de genererer mere data og samtidig oplever markant flere cyberangreb. Derfor er det vigtigt, at de sætter fokus at udrulle Zero Trust, for ellers er jeg bange for, at vi vil se endnu flere omkostningstunge datatab i fremtiden,” afslutter Poul Kjeldgaard.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>