Forældet teknologi og mangel på it-kompetencer står i vejen for digital transformation og it-modernisering
Hjem Undersøgelse Forældet teknologi og mangel på it-kompetencer står i vejen for digital transformation og it-modernisering

Forældet teknologi og mangel på it-kompetencer står i vejen for digital transformation og it-modernisering

Af Redaktionen

Den digitale transformation (DT) er kommet øverst på de fleste CXO’ers dagsorden i takt med, at organisationer omdanner driften og revolutionerer deres kundeservice.

Forældet teknologi og mangel på it-kompetencer står i vejen for digital transformation og it-moderniseringFaktisk forventes udgifterne til DT at nærme sig 50,4 billioner kroner fra 2020 til 2023, hvilket svarer til et CAGR på 17,5 procent. Ifølge de seneste industridata, som er blevet offentliggjort i dag af Veeam, førende leverandør af backupløsninger og Cloud Data Management, bliver næsten halvdelen af alle globale organisationer forhindrede i deres digitale transformationsrejse på grund af utilregnelig, forældet teknologi. 44 procent af respondenterne i undersøgelsen henviser til mangel på it-kompetencer og -ekspertise, som en anden væsentlig barriere for succes. Desuden kan stort set alle virksomheder berette om nedetid, hvor én ud af ti servere har uventede strømafbrydelser hvert år. Nedbrud, der tager timer at reparere og koster adskillige hundrede tusinder kroner.

Det understreger et presserende behov for at modernisere databeskyttelse og at have fokus på forretningskontinuitet for at muliggøre den digitale transformation.

I forbindelse med Veeam 2020 Data Protection Report blev flere end 1.500 globale virksomheder adspurgt om deres tilgang til databeskyttelse og -management i dag, og om hvordan de er forberedt på de it-udfordringer, de står over for – herunder nye krav til service og nedbrud – samt deres ambitiøse mål til it-modernisering og digital transformation.

”Teknologi er i konstant udvikling, forandrer sig og transformerer den måde, vi driver forretning på – især i disse tider, hvor vi alle arbejder på nye måder. På grund af DT er det vigtigt altid at have et øje på det konstant varierende it-landskab for at følge med i, hvor virksomheder står i forhold til deres løsninger, udfordringer og mål,” siger Danny Allan, CTO og SVP for produktstrategi hos Veeam. ”Det er dejligt at se den globale tilskyndelse til at omfavne teknologi for at levere bedre brugeroplevelser, men akilleshælen ser stadig ud til at være, hvordan man beskytter og administrerer data på tværs af hybridskyen. Databeskyttelse skal flyttes fra forældede ældre løsninger til løsninger bygget op omkring intelligent styring for at være i stand til at imødekomme fremtidens krav. Når vi ser på vores data, kan vi konkludere, at reel transformation ikke vil finde sted, med mindre forretningsledere anerkender og handler på denne kendsgerning.”

Vigtigheden af databeskyttelse og tilgængelighed

Respondenterne tilkendegav, at data er blevet hjertet og centrum for de fleste virksomheder, så det burde ikke være en overraskelse, hvor vigtig databeskyttelse er blevet i it-afdelingerne, herunder ikke kun backups og replikation af data, men også udvidelse af forretningskapaciteter. Men 40 procent af organisationerne benytter stadig ældre legacy-systemer til at beskytte data uden at være fuldt ud klar over den negative indvirkning, det kan have på deres forretning. Størstedelen af organisationerne (95 procent) lider af uventede strømafbrydelser, som i gennemsnit varer 117 minutter (næsten to timer).

Det skal man se i sammenhæng med, at 51 procent af organisationerne anser deres data som ’høj prioritet’ versus ’normal’. En times nedetid fra en applikation med høj prioritet anslås til at koste 67.651 dollars, mens tallet er 61.642 dollars for en normal applikation. Med en sådan balance mellem høj prioritet og normal i procent og påvirkningsomkostninger er det klart, at “alle data betyder noget”, og at nedetid er uacceptabelt overalt i dagens miljøer.

”Databeskyttelse er vigtigere end nogensinde for at hjælpe organisationer med at imødekomme deres operationelle it-krav, samtidig med at de stræber mod digital transformation og it-modernisering. Data er nu spredt over datacentre og skyer gennem fildeling, delt lagerplads og endda SaaS-baserede platforme. Ældre værktøjer, der er designet til at tage backup af lokale filer og applikationer, kan ikke lykkes i hybrid- og multi-cloud-verdenen og koster virksomheder tid og ressourcer, samtidig med at de sætter deres data i fare,” tilføjer Allan.

Digital transformation og cloud

Virksomhederne er bevidste om, at de skal fortsætte med at gøre fremskridt med deres it-modernisering og DT-initiativer for at imødekomme udfordringerne i branchen, og ifølge rapporten er de mest definerende aspekter af en moderne databeskyttelsesstrategi afhængig af brugen af ​​forskellige cloudbaserede funktioner: Det er organisationers evne til at udføre en disaster recovery via en cloudtjeneste (54 procent), organisationers mulighed for at flytte arbejdsmængder fra lokalt til cloud følger med 50 procent og organisationers evne til at flytte arbejdsbelastning fra en cloud til en anden er 48 procent. Halvdelen af ​​virksomhederne anerkender, at skyen spiller en vigtig rolle i dagens databeskyttelsesstrategi, og det vil sandsynligvis blive endnu vigtigere i fremtiden. For at opnå en fuldt moderniseret databeskyttelse har virksomheder brug for en omfattende løsning, der understøtter cloud-, virtuel- og fysisk-datastyring til enhver applikation og alle data på tværs af enhver sky.

 

CTO Danny Allan, Veeam, konkluderer: ”Ved allerede at begynde at modernisere egne infrastrukturer i 2020, må organisationer forventes at fortsætte deres DT-rejse og øge brugen af cloud. Ældre løsninger var i fortiden beregnet til at beskytte data i fysiske datacentre, men de er så forældede og komplekse, at de koster flere penge, tid, ressourcer og problemer end forventet. Moderne beskyttelse, såsom Veeams Cloud Data Management-løsninger, går langt ud over sikkerhedskopiering. Cloud Data Management giver en enkel, fleksibel og pålidelig løsning, der sparer omkostninger og ressourcer, så de kan genbruges til fremtidig udvikling. Databeskyttelse kan ikke længere knyttes til lokale, fysisk dedikerede miljøer, og virksomheder skal have fleksible licensmuligheder for let at flytte til et hybrid- og multi-cloud-miljø.”

Andre højdepunkter i Veeam 2020-databeskyttelsestrendsrapporten inkluderer:

 • Udfordring nr. 1, som vil påvirke organisationer inden for de næste 12 måneder, er cybertrusler (32 procent). Mangel på færdigheder til at implementere teknologi (30 procent) og imødekomme ændrede kundebehov (29 procent) blev også nævnt som væsentligste hindringer de næste 12 måneder.
 • Mangel på medarbejdere til at arbejde på nye initiativer (42 procent) blev nævnt som den største udfordring for databeskyttelse, som organisationer i øjeblikket har. Mangel på budget til nye initiativer (40 procent) og manglende synlighed for driftsresultater (40 procent) blev også nævnt.
 • Over halvdelen (51 procent) af de adspurgte mener, at DT kan hjælpe deres organisation med at omdanne kundeservicen. Næsten halvdelen sagde, at DT har potentiale til at ændre forretningsdriften (48 procent) og give omkostningsbesparelser (47 procent).
 • Næsten en fjerdedel (23) af organisationerne beskriver deres fremskridt med at opnå DT-initiativer og -mål som modne eller fuldt implementerede.
 • Næsten en tredjedel (30 procent) af organisationer er i øjeblikket i de tidlige stadier af implementering eller planlægning af DT.
 • Over en tredjedel (39 procent) af de adspurgte siger, at evnen til at forbedre backup er den mest sandsynlige grund til at få deres organisation til at ændre dens primære backup-løsning. 38 procent nævnte reducerede software- eller hardwareomkostninger, og 33 procent nævnte ROI.
 • Næsten en fjerdedel (23 procent) af organisationernes data replikeres og gøres forretningsparat via en cloududbyder. Over en femtedel (21 procent) af data på tværs af globale organisationer replikeres ikke.
 • Mere end næsten en fjerdedel (27 procent) af organisationers data sikkerhedskopieres til cloud af ​​en Backup as a Service (BaaS)-udbyder. Næsten en femtedel (14 procent) af data på tværs af globale organisationer har ikke en backup.
 • Mere end to ud af fem (43 procent) organisationer planlægger at udnytte cloudbaseret backup administreret af en BaaS-udbyder inden for de næste to år.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>