I næsten halvdelen af arbejdstiden på hjemmekontoret overstiger temperaturerne Arbejdstilsynets anbefaling!
Hjem NYE PRODUKTER I næsten halvdelen af arbejdstiden på hjemmekontoret overstiger temperaturerne Arbejdstilsynets anbefaling!

I næsten halvdelen af arbejdstiden på hjemmekontoret overstiger temperaturerne Arbejdstilsynets anbefaling!

Af Redaktionen

Undersøgelse udført af tyske tado° viser, at danskerne i gennemsnit bruger 17 timer om ugen i ubehageligt høje sommertemperaturer derhjemme.

På grund af COVID-19 steg antallet af folk, der regelmæssigt arbejdede hjemmefra til 17 procent i 2020.

Det er mere end en fordobling i forhold til 2019 og den højeste andel af regelmæssigt hjemmearbejde, der nogensinde er opgjort i Danmarks Statistiks interviewbaserede arbejdskraftundersøgelse (1). Den øgede mængde tid, der tilbringes derhjemme om sommeren og særligt blandt kontorarbejdere, har også betydet mere tid hvor der arbejdes i varme ubehagelige temperaturer. Mens klimaanlæg er relativt almindeligt på kontorer, er det kun en lille procentdel af boliger, der har aircondition. Den nye tado°-undersøgelse, der er baseret på temperaturmålinger i et udvalg af 4.600 danske hjem, viser, at danskerne i sommeren 2020 tilbragte i gennemsnitligt 17 timer om ugen i temperaturer på 25°C og derover (2).

Udover ubehag kan et varmt indeklima på 25°C eller mere føre til et fald i produktiviteten. Ifølge Arbejdstilsynet bør temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold generelt holdes på 20-22°C ved stillesiddende arbejde og må ikke overstige 25°C (3).

Og The World Health Organisation (WHO) anbefaler 24°C som den maksimale temperatur for et behageligt arbejdsklima.

”Det ændrede arbejdsmønster har dæmmet op for behovet for at kunne etablere et produktivt arbejdsmiljø i hjemmet”, siger tado°’s medstifter Christian Deilmann. ”Temperaturen i hjemmet bør ligge på et behageligt niveau og ikke være en forhindring eller en forstyrrelse i forhold til at kunne arbejde effektivt. Derfor ser vi også en stigning i antallet af husstande, der anskaffer sig en aircondition.”

I næsten halvdelen af arbejdstiden på hjemmekontoret overstiger temperaturerne Arbejdstilsynets anbefaling!I 2017 havde mindre end 5% af de europæiske husstande en aircondition installeret (4). Men salget af airconditions i Europa er steget siden da. Hidtil har det primært været i middelhavslandene, man har haft behov for en aircondition i hjemmet. I de senere år har vi imidlertid oplevet et øget antal varme somre over hele Europa, og mange lande har sat historiske varmerekorder. The International Energy Agency forudsiger, at efterspørgslen efter aircondition vil fordobles i løbet af de næste 20 år (5).

Stigningen i antallet af hjemmearbejdspladser vil også yderligere øge behovet for aircondition i hjemmet.

En aircondition forbruger en væsentlig mængde energi, og man bør derfor være forberedt på, både i Danmark og resten af Europa, at vi vil opleve en højere CO2-udledning som følge af det stigende antal aircondition.

Lige såvel som den enkelte forbruger vil opleve, at elregningen kommer til at stige. Der bliver derfor behov for energieffektive aircondition-teknologier som fx tado°’s Smart AC Control, der sørger for, at aircondition kun er tændt, når hjemmet er i brug. Og der vil også opstå et behov for boliger, som er bedre isolerede, så de kan opretholde en behagelig temperatur hele året rundt.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>