Ny dataanalytiker skal hjælpe Kvindelandsholdet til fremtidig succes
Hjem NYE PRODUKTER Ny dataanalytiker skal hjælpe det danske Kvindelandsholdet til fremtidig succes

Ny dataanalytiker skal hjælpe det danske Kvindelandsholdet til fremtidig succes

Af Redaktionen

Det danske Kvindelandshold i fodbold får nu tilknyttet en dataanalytiker fra Atea, som fremover skal hjælpe med at optimere landsholdets taktiske forberedelser.

Det vil allerede få betydning for kvindernes deltagelse i sommerens EM i England.  

Kampstatistikker, bevægelsesmønstre og data om spillernes fysik er en stor del af de taktiske forberedelser for rigtig mange professionelle fodboldklubber og fodboldlandshold. Og nu bliver dataanalyse også tilgængeligt for Kvindelandsholdet takket være et samarbejde mellem DBU, IBM og Atea, som stiller en dataanalytiker til rådighed for holdet.

”Vi jagter hele tiden de afgørende procenter, der kan være med til at opfylde drømmen om at vinde. Samarbejdet med Atea er et skridt i den rigtige retning for både at kunne skabe de bedste rammer og betingelser for holdet – og samtidig skabe et vigtigt vidensflow via data i det danske fodboldsystem,” siger Peter Møller, Fodbolddirektør i DBU.

Landstræner Lars Søndergaard er sikker på, at den nye adgang til data vil gøre en stor forskel for Kvindelandsholdet, når de til sommer skal spille EM i England.

Ny dataanalytiker skal hjælpe Kvindelandsholdet til fremtidig succes

”Der er ingen tvivl om, at muligheden for systematisk at benytte data, som vi har set med Herrelandsholdet, vil give os en stor fordel i mødet med vores modstandere til EM. Hvis vi for eksempel kender sandsynligheden for, hvor brasilianernes målspark havner allerede inden kampstart, vil det gøre en stor forskel i vores forberedelser op mod EM-optaktskampen den 24. juni i Parken,” siger Lars Søndergaard.

Den nye dataanalytiker er ansat af it-leverandøren Atea, der sponsorerer det danske Kvindelandshold.

”I Atea er vi meget stolte over vores partnerskab med Kvindelandsholdet. Og det er helt fantastisk, når et sådant partnerskab går op i en højere enhed, som det gør her. I kraft af vores kompetencer og med vores dataanalytiker i spidsen kan vi bidrage med noget konkret, som kan gøre en afgørende forskel for kvindernes spil. Det kan vi da kun være stolte af,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea.

Kvindelandsholdets nye dataanalytiker, Lasse Meinert, er uddannet fra IT-Universitetet i København og tiltrådte stillingen den 1. juni.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>