FUJIFILM X-T5
Hjem NYE PRODUKTER Nye FUJIFILM X-T5 kamera

Nye FUJIFILM X-T5 kamera

Af Redaktionen

Det nye FUJIFILM X-T5 er skabt med fokus på X-seriens oprindelige kerneværdier om at være et kompakt kamera, have lav vægt og bedst mulig billedkvalitet.

Som hele T-serien, har X-T5 selvfølgelig den klassiske betjening af kameraet samt det unikke klassiske design, der tilsammen leverer en unik fotografisk oplevelse.

FUJIFILM X-T5 bliver det tredje kamera i serien af femte generations X-serie kameraer og har, som det for nyligt lancerede X-H2, den højeste billedopløsning i X-seriens historie med hele 40,2MP med muligheden for at skyde billeder i svimlende 160MP med Pixel Shift Multi-shot. Kameraet optager video i 6K, har fem-akset billedstabilisering der kompenserer med op til hele 7 stop, og har motivgenkendelses-funktioner ved brug af autofokus, baseret på nyeste deep learning AI-teknologi.

Det nye FUJIFILM X-T5 er den perfekte ledsager for de fleste fotografer, og mestrer et hav af discipliner inden for fotografi som street, dokumentar og eventfotografering, hvor kameraets størrelse også spiller en stor rolle når man vil være diskret, eller til landskabs- og portrætfotografering hvor højest mulige billedkvalitet kræves.

Højopløst billedsensor med 160 MP Pixel Shift Multi-Shot

Den nye baggrundsbelyste 40,2MP X-Trans CMOS 5 HR-sensor og den lynhurtige X-Processor 5 leverer den hidtil højeste og bedste billedekvalitet i X-serien. Den nye billedprocessor er forbedret og har en billedbehandlingsalgoritme der leverer et lavt støjniveau trods den enorme pixelopløsning, og har samtidigt en ny pixelstruktur der effektivt lukker en større mængde lys ind mod sensoren som gør det muligt at have ISO125 som laveste basis ISO. Eksponeringstiden kan nu, mod tidligere generationer, også kontrolleres med meget større præcision, hvilket udmærker sig i den hurtigste elektroniske lukketid med 2,5 stop forbedring fra 1/32.000 til 1/180.000. Her får fotografen muligheden for at benytte største blændeåbning på fotosessions med ekstremt kraftige lysforhold.

Funktionen Pixel Shift Multi-Shot, hvor kameraets billedstabilisering (IBIS) benyttes til at forskyde billedsensoren og fange RGB-pixelinformationerne i henholdsvis de røde, grønne og blå pixels hver for sig på 20 billeder, kan med det dedikerede softwareprogram “Pixel Shift Combiner” sættes sammen til et billede på ca. 160MP, og levere den højest mulige farvegengivelse helt ned i selv de mindste detaljer af billedet.

Autofokus udviklet med deep learning AI-teknologi

Den højtopløste sensor har, modsat tidligere modeller, fået et større antal fasedetekterende pixels og leverer en mere præcis autofokus ved motiver der har en detaljeret tekstur og detaljegrad, som ved landskab- og portrætfotografering. X-Processor 5 har nu dobbelt så hurtig bearbejdningshastighed af data modsat tidligere generationer og har nu også en ny motivgenkendelses-funktion ved brugen af autofokus der er baseret på deep learning AI-intelligens. Det gør at autofokus-systemet nu genkender og tracker dine motiver på yderst imponerende vis. Autofokus genkender og tracker nu automatisk, ikke bare ansigter og øjne på mennesker, men genkender også dyr, fugle, biler, cykler, fly eller tog.

Udviklingen af en forbedret AF-detektions-algoritme ved kontinuerlig autofokus i AF-C position er nu også implementeret i kameraet. Desuden er ansigt- og øje-genkendelse forbedret markant, også ved personer der benytter ansigtsmaske og/eller briller.

FUJIFILM X-T5FUJIFILM X-T5 understøtter også billedformatet HEIF, der genererer 10-bit billedfiler der er op til 30% mindre end almindelige JPEG filer, og kombinerer man denne feature med en af FUJIFILMs mange anerkendte filmsimuleringer (19 stk.) er det muligt at levere billeder i imponerende billedkvalitet direkte ud at kameraet (SOOC). Kameraets hvidbalancefunktion er nu også nyudviklet med intelligens fra deep learning AI-teknologi for at forbedre kameraets evne til at bestemme hvidbalancen under svære lysforhold med f.eks. blandingslys.

4:2:2 10-bit video i 6K/30P

Kombinationen af den højopløste sensor og ny processor gør det muligt at levere video i 4.2.2 10-bit internt i 6K/30P understøttet af forskellige codec (H.264 og H.265) og i flere komprimeringsmuligheder (All-intra og Long GOP). X-T5 har en indstilling for 4K HQ der leverer meget høj detaljegrad ved at oversample fra 6K. Med color-grading profilen F-Log2 opnår man et dynamisk omfang på op til hele 13 stop. Kameraets HDMI-udgang kan sende 12-bit ProRes Raw og Blackmagic Raw filer ud til en ekstern recorder-enhed op til 6,2K/29.97P.

X-processor 5 har et lavere strømforbrug end tidligere modeller, og den maksimale optagetid er nu forlænget markant op til 90min. i 6K/30P grundet kameraets varmeafledende struktur. Præcist som når man tager stillbilleder med kameraet, så fungerer kameraets motivgenkendende autofokussystem nu også når man skyder video på kameraet, og kameraet autofokus tracker sikkert og på imponerende vis motiver i bevægelse under videooptagelser.

Stor, højopløst søger og forbedret ergonomi

Kameraets elektroniske søger på 3,69 MP med høj forstørrelsesgrad (0,8x), opdateringshastigheden, forbedret synsfelt og mindre distortion når man bevæger øjet foran søgeren er en stor fordel for brugerne af det nye X-T5. Kameraet har femakset billedstabilisering (IBIS) og kompenserer med op til hele 7 stop længere lukkertid, og giver optimale forudsætninger for videografen ved håndholdt video, eller for stillbillede fotografen i svagt lys og langtids eksponeringer. Kameraets lukker er også forbedret og klarer nu let op til 500.000 eksponeringer.

Kameraet har en robust og vejrforseglet konstruktion, og har håndteringsmæssigt en masse lækre detaljer fra sine forgængere, som lækre hjul, sikkert greb og knapper, og med sine intuitive indstillings-muligheder på toppen af kameraet for bla. lukkertid, ISO, og eksponeringskompensation er det overskueligt, sikkert og hurtigt, at indstille kameraet selv når kameraet er slukket. Kameraet har en tydelig knap for skift mellem still og video og helt separate menuer afhængig af hvilken indstilling kameraet er sat i, det er derfor hurtigt at skifte mellem video og stills og at bibeholde sine individuelle indstillinger for disse. Knappen til kvikmenuen (Q-Menu) tilpasser sig efter den valgte funktion, smart, overskueligt og enkelt.

Kameraet greb er forbedret, flere af knapperne er større og med forbedret håndtering så de bedre genkendes af fotografen under brug, selv med handsker på. Den 3-tommer store touchskærm har en opløsning på 1,84 MP og kan vikles i 3 retninger, op og nedad i horisontal-mode og opad i vertikal-mode med ekstra mulighed for at vinkles til begge sider også i denne position.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>